Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, pojawił sie u mnie taki problemik a mianowicie szum lozyska w moscie.Poczatkowo myslałem ze to w kole tzn piascie,ale po sprawdzeniu metoda domowa i nasłuchu okazało sie ze to w moscie. Czy ktos juz to wymienial kiedys i jak do tego sie zabrac? Ale czuje ze to w h.. odkrecania. Z gory dzieki za jakies podpowiedzi.

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z viewtopic.php?f=68&t=120678. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
odkręcałem dyfer. straszna robota. są od góry 4 śrubki. u siebie nie dałem rady ich odkręcić. w książce serwisowej masz pokazane jak prawidłowo wyjąć dyfer. a jak obecnie nie posiadasz odpowienich funduszy na wymiane dyfra to nasyp drobnych trocin (pyłu drzewnego) do dyferencjału to przestanie piszczeń i wydawać niemiłe dla uszu dzwięki. od razu mówię że to jest rozwiązanie na 500km. potem się łożyska mogą zapiec oraz licznik moze przestać działać.
Opublikowano
a jak obecnie nie posiadasz odpowienich funduszy na wymiane dyfra to nasyp drobnych trocin (pyłu drzewnego) do dyferencjału to przestanie piszczeń i wydawać niemiłe dla uszu dzwięki. od razu mówię że to jest rozwiązanie na 500km. potem się łożyska mogą zapiec oraz licznik moze przestać działać.

Jeszcze jeden taki pomysł z trocinami, a dostaniesz bana ode mnie z dedykacją :duh: :mrgreen:

A na poważnie, to drogi autorze tematu, zmień ten dyfer i miej spokój. Dyfer to jakieś 150zł + drugie tyle za robotę Cię skasują w najgorszym wypadku.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Sorki moderatorzy zapomniałem dopisac w temacie 316i to fakt,sorki,sorki. Ale swoja droga nie pomyslałbym o trocinach napewno he he bo to napewno tylko na chwile by pomogło albo i nie. Wiec oki posłucham rad i poszukam jakiegos dobrego dyfra i wymienie,tylko czy kupie lepszy niz mam? tego wlasnie nie bede pewny kupujac uzywke bo za ok 150złociszy no nowki nigdzie nie znajde napewno. Ok dzieki za wskazuwki i pozdrawiam fanow marki BMW
Opublikowano
Jeszcze jeden taki pomysł z trocinami, a dostaniesz bana ode mnie z dedykacją

Drogi super znający się na wszystkim moderatorze. Podany przeze mnie sposób na uciszenie pisku z dyfra jest sprawdzony i na pewno działa. Pisząc o trocinach chciałem pomóc piter16614. tak czy inaczej ma dyferencjał do wymiany a na tym co ma bez problemów by na przykład w spokoju mógł pojechać kupić nowy. Nie wiem jakie przygody miał moderator w przeszłości ale rozdawanie banów za coś co może pomóc jest :duh: .

napisałem jakie są następstwa dosypania trocin do dyferencjału. to by wiedział na co sie pisze. nic nie ukryłem...

Wracając do tematu. kupuj dyferencjał przez np: allegro. od jakiejś firmy. masz wtedy ochronę kupującego a jak to nie pomoże to zawsze można sie zgłosić do federacji konsumentów która zawsze pomaga.

jak bedziesz ogladał nową część to zobacz czy nie ma luzów i jaki jest w niej olej i czy są w oleju opiłki metalu.

im jaśniejszy olej tym lepiej.

Opublikowano
Witam ponownie,dzis zmieniłem olej w tym dyfrze i nic nie pomogło:( chyba zrobie to co kolega napisał z tym trotem bo i tak trzeba wymienic i tak wiec co mi tam,a do pracy czyms jezdzic musze.Widziałem na allegro jest tam tego troche i cos pewnie zamowie,ale jutro jeszcze podjade na giełde bo tam ewnt.widze co biore i moge sam luz sprawdzic.A jak nic nie trafie to pozostanie mi zamowic. Pozdr. fanow tej wspaniałej marki i uwazam temat za zamkniety