Skocz do zawartości

316i Łozysko w tylnim moscie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, pojawił sie u mnie taki problemik a mianowicie szum lozyska w moscie.Poczatkowo myslałem ze to w kole tzn piascie,ale po sprawdzeniu metoda domowa i nasłuchu okazało sie ze to w moscie. Czy ktos juz to wymienial kiedys i jak do tego sie zabrac? Ale czuje ze to w h.. odkrecania. Z gory dzieki za jakies podpowiedzi.

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z viewtopic.php?f=68&t=120678. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Moim zdaniem taniej,szybciej i lepiej będzie poszukać dobrego dyfra.
Opublikowano
a olej w nim masz?
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
  • Autor
No olej to jest bo sprawdzalem ale jutro jeszcze wymienie na nowy moze uratuje mnie to przed wykrecaniem dyfra bo to tyle roboty
Opublikowano
odkręcałem dyfer. straszna robota. są od góry 4 śrubki. u siebie nie dałem rady ich odkręcić. w książce serwisowej masz pokazane jak prawidłowo wyjąć dyfer. a jak obecnie nie posiadasz odpowienich funduszy na wymiane dyfra to nasyp drobnych trocin (pyłu drzewnego) do dyferencjału to przestanie piszczeń i wydawać niemiłe dla uszu dzwięki. od razu mówię że to jest rozwiązanie na 500km. potem się łożyska mogą zapiec oraz licznik moze przestać działać.
Opublikowano
a jak obecnie nie posiadasz odpowienich funduszy na wymiane dyfra to nasyp drobnych trocin (pyłu drzewnego) do dyferencjału to przestanie piszczeń i wydawać niemiłe dla uszu dzwięki. od razu mówię że to jest rozwiązanie na 500km. potem się łożyska mogą zapiec oraz licznik moze przestać działać.

Jeszcze jeden taki pomysł z trocinami, a dostaniesz bana ode mnie z dedykacją :duh: :mrgreen:

A na poważnie, to drogi autorze tematu, zmień ten dyfer i miej spokój. Dyfer to jakieś 150zł + drugie tyle za robotę Cię skasują w najgorszym wypadku.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
  • Autor
Sorki moderatorzy zapomniałem dopisac w temacie 316i to fakt,sorki,sorki. Ale swoja droga nie pomyslałbym o trocinach napewno he he bo to napewno tylko na chwile by pomogło albo i nie. Wiec oki posłucham rad i poszukam jakiegos dobrego dyfra i wymienie,tylko czy kupie lepszy niz mam? tego wlasnie nie bede pewny kupujac uzywke bo za ok 150złociszy no nowki nigdzie nie znajde napewno. Ok dzieki za wskazuwki i pozdrawiam fanow marki BMW
Opublikowano
Jeszcze jeden taki pomysł z trocinami, a dostaniesz bana ode mnie z dedykacją

Drogi super znający się na wszystkim moderatorze. Podany przeze mnie sposób na uciszenie pisku z dyfra jest sprawdzony i na pewno działa. Pisząc o trocinach chciałem pomóc piter16614. tak czy inaczej ma dyferencjał do wymiany a na tym co ma bez problemów by na przykład w spokoju mógł pojechać kupić nowy. Nie wiem jakie przygody miał moderator w przeszłości ale rozdawanie banów za coś co może pomóc jest :duh: .

napisałem jakie są następstwa dosypania trocin do dyferencjału. to by wiedział na co sie pisze. nic nie ukryłem...

Wracając do tematu. kupuj dyferencjał przez np: allegro. od jakiejś firmy. masz wtedy ochronę kupującego a jak to nie pomoże to zawsze można sie zgłosić do federacji konsumentów która zawsze pomaga.

jak bedziesz ogladał nową część to zobacz czy nie ma luzów i jaki jest w niej olej i czy są w oleju opiłki metalu.

im jaśniejszy olej tym lepiej.

Opublikowano
  • Autor
Witam ponownie,dzis zmieniłem olej w tym dyfrze i nic nie pomogło:( chyba zrobie to co kolega napisał z tym trotem bo i tak trzeba wymienic i tak wiec co mi tam,a do pracy czyms jezdzic musze.Widziałem na allegro jest tam tego troche i cos pewnie zamowie,ale jutro jeszcze podjade na giełde bo tam ewnt.widze co biore i moge sam luz sprawdzic.A jak nic nie trafie to pozostanie mi zamowic. Pozdr. fanow tej wspaniałej marki i uwazam temat za zamkniety