Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam taki problem odnośnie tego urządzenia ostatnio spaliłem pompkę i chyba jeszcze to urządzenie popsułem ponieważ do niego paliwo dochodzi wypiłem go na zewnętrze a z niego paliwo się nie wydobywa wiec jaka jest go cena i gdzie go mogę kupić i czy to na pewno on?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
węże dobrze podpiąłeś od pompy? może też układ byc zapowietrzony :wink:
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To działa ta pompa czy nie?Żeby przez regulator przeszło paliwo na listwe pompa musi dać odpowiednie ciśnienie.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
no powiem tak zatarłem jedna i miałem drugą z połamanym u dołu tymi ząbkami no i z dwóch zrobiłem dwie i działa chlapie ale jakie ciśnie nie tam jest to nie wiem i jak to sprawdzić ale zdjąłem ten regulator to jednym wężem ciśnie paliwo a przez ten regulator nie i dmuchałem nawet w jeden koniec jego a on nic nawet się nie otworzył :( a jak go odpowietrzyć?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego pompa go sama odpowietrzy jeżeli ma odpowiednie ciśnienie.W m20 z tego co pamiętam regulator jest na 2,5 bara i dmuchanie tam nić nie da :lol: .Kup pompe.
Opublikowano
a no i jeszcze jedno jak mi lekko leci przez regulator a nie pali to może to być od ciśnienia bo trochę paliwa idzie ale nic nie czuć nawet żeby jeden gar palił ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego ten twój wynik to niecałe 3 bary,a pompa powinna dać prznajmniej 5 barów.Weż ten regulator pod sprężarke z manometrem i dmuchnij.Będziesz widział przy jakim ciśnieniu się otwiera.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego pompa powinna dawać tyle co podałem czyli ok 5 barów,musi mieć zapas żeby wydać przy wysokich obrotach.Piszesz że daje 3 bary więc ciśnienie na wtryskach masz na tyle by urchomić silnik, tu raczej jest brak iskry.Świece po chełtaniu masz mokre?Podmieniałeś czujnik wału albo cewke?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Świece po dlugim kręceniu masz suche czy mokre.
Opublikowano
kolego zle podlaczyles wezyki ! pompa podaje paliwo bezposrednio na listwe a regulator jest na powrocie zeby wytworzyc cisnienie na listwie i nie trzeba odpowietrzac to nie diesel
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zasilanie paliwa ma być podłączone do listwy!!!W przeciwnym razie paliwo wogóle do listwy nie dopłynie.