Skocz do zawartości

Wibracje przy 100/h Wiele takich temwtow ale ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem nowe 18-stki wraz z oponami i po wsadzeniu ich na auto zaczalem odczuwac wibracjie na calym aucie przy kazdej predkosci.

Dodam ze wczesniej bylo wszystko jak trzeba :)

Pojechalem wiec na wywazenie kol i okazalo sie ze sa kapletnie zle wywazone. Tak wiec mechanik wywazyl mi je i po zalozeniu autko prawadzi sie super. Ale po wyzej 100/h problem z wibracjami wraca hmmm :?:

Pytanie. Jesli kola zostaly dobrze wywazone i sa proste to czy moze to byc wina kol? Czy raczej szukac innej przyczyny?

Dzieki

pozdro

Opublikowano

Spox

troszke poczytalem i wszystko jasne

wiem wszystko i teraz zostaje mi kupic te pierscienie i zalozyc

Dzieki za pomoc koleszko!!

Opublikowano
tak jest musi odpowiedni rozmiar nie pamietam jakie ja mam .Na pewno ci pomoze bo ja taki sam mialem objaw a te pierscienie to groszowe sprawy.Pierscienie sa po to zeby miedzy felga a piasta nie bylo luzu.Na allegro jest tego pelno i sa tabelki do jakiej felgi jakie pierscienie.Pozdrawiam
Opublikowano

Bylem w warsztacie aby sprawdzili jakie pierscienie potrzebuje i zeby mi je zalozyli.

Okazalo sie ze miedzy piasta a felga, przestrzen wynosi 0,7 mm tak wiec powiedzieli mi ze nie moga mi zalozyc zadnych pierscieni centrujacych. powiedzieli mi ze brak pierscieni nie jest powodem wibracji. Tak wiec aby znalesc przyczyne tych wibracji sprawdzili mi kola, czy sa wywazone. Okazalo sie ze tydzien wczesniej koles ktory wywazal mi kola zrobil to poprostu zle. Po ponownym wywazeniu wibracji nie ma :wink:

Pytanie: Czy sa tak male piercsienie centrujace i czy powinienem zalozyc jesli takie sa? Moze troszke panikuje ale wolal bym wykluczyc jakakolwiek mozliwosc powrotu wibracji.

Pozdro