Skocz do zawartości

318Ci 2.0B 143KM- czy konieczny remont silnika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
wleje trochę gęstszy olej + uszczelniacz i zobaczymy. Remont za 4tys zł nie wchodzi w grę wolę sprzedać auto taniej i niech sobie ktoś sam go robi, z doświadczenia wiem że łatwiej sprzedać auto tansze. Nie zamierzam nikogo oszukiwać i sprzedawać jako nowe, podejrzewam że nowy właściciel i tak będzie wolał dolewać oleju niż robić remont, ja i tak już jezdze nim 2 lata.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
wleje trochę gęstszy olej + uszczelniacz i zobaczymy. Remont za 4tys zł nie wchodzi w grę wolę sprzedać auto taniej i niech sobie ktoś sam go robi, z doświadczenia wiem że łatwiej sprzedać auto tansze. Nie zamierzam nikogo oszukiwać i sprzedawać jako nowe, podejrzewam że nowy właściciel i tak będzie wolał dolewać oleju niż robić remont, ja i tak już jezdze nim 2 lata.

To skoro jezdzisz 2 lata to po co ci sprzedawac go teraz taniej?

Zmien olej na najtańszy, gęstszy, dolewaj i jezdzij. Czy go sprzedasz teraz czy za rok, to duzo kasy nie stracisz.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
  • Autor
Autkiem mi sie bardzo dobrze jezdzi, natomiast już era E46 po mału przemija, znajomi już przesiedli się na E90 i z tego co widziałem to cena jest przystępna :) Zobaczymy...aktualnie choruje na E60 :mrgreen:
Opublikowano
Silnik nie powinien reagować na odkręcenie korka.

wydaje mi się że silnik powinien zareagować przygaśnięciem, przynajmniej mój reaguje - może ktoś to zweryfikuje?

Opublikowano
Autkiem mi sie bardzo dobrze jezdzi, natomiast już era E46 po mału przemija, znajomi już przesiedli się na E90 i z tego co widziałem to cena jest przystępna :) Zobaczymy...aktualnie choruje na E60 :mrgreen:

tak wszystko ładnie .... tylko popatrz na te E90 i naprawdę ciężko dostać coś w dobrej cenie z dobrym wyposażeniem .... większość to golasy ..... E60 faktycznie jestem na tak !

ale zamiast E90 wolałbym brać E46 z końca produkcji - chyba ładniejsze

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
ale zamiast E90 wolałbym brać E46 z końca produkcji - chyba ładniejsze

ja też jestem fanem budy E46 :mrgreen: E90 jest niezłe, natomiast E60 mi się kompletnie nie podoba...

Opublikowano
  • Autor

Faktycznie E90 to w większości golasy :duh: Znajomy dla lepszego wyposażenia pokusił się na E90 z USA :P

Podoba mi się E60 bo to duże auto i...niestety duże koszty utrzymania ale jak wygląda środek w porównaniu do E90 :mrgreen:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Z USA e90 to będą tylko 6-cylindrowe benzyny. Fakt, ze czesto sa bardzo bogate , w porównaniu do europejczyków.

Inna sprawa ze z USA autko nie bite mocno czy nie topione to rzadkosc, igła w stogu siana.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...