Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No ja staga mialem tylko wystrojonego na lambdzie a pozniej korekty szly na podstawie MAP sensroa inaczej w zaleznosci od cisnienia w kolektorze :wink:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Do Staga przeciez nie trzeba podpinac sondy. Podpięcie powoduje tylko to że widać w programie i na wyrysie czy było bogato czy nie. A tą sondę wymień na 5V bo tak nie może być, cudowanie z mapami nic tu niema. Ja bym pojechał do tego mechanika o poprosił o poprawę na sonde 5V lub zwrot kosztów. To prawie tak jak byś pojechał do elektryka wymienić żarówki bo poprzedni właściciel wymienił kierunkowskazy z pomarańczowych na białe i zostawił białe żarówki. Tobie migają kierunki na biało jeden się przepalił a on ci wkłada z powrotem białe. Też byś mu darował
Opublikowano

Sondy nie mam podpiętej do instalacji LPG bo tak jak piszesz nie wpływa to na jazdę tylko pokazuje ewentualne odczyty...

Powiedzcie mi tylko jedno skoro nie powinna tu być sonda 1V dlaczego na starej przed wymianą też 1V samochód przejechał z 50 tyś i wszystko było ok ? To pytanie mnie w tej chwili nurtuje...

sprawdzam jeszcze jedną rzecz po tych całych zabawach w regulacje map jakiś czas temu zrobiłem autokalibracje która ustawiła ciśnienie gazu na 1.00 dogrzebałem się do jakiś moich starych ustawień i tam miałem 1.10 jaki to może mieć wpływ na spalanie auta ???

>>> PRYMUS <<<

BMW Klub POLSKA

==================================

Always look on the bright side of drive & wife :)

http://img182.imageshack.us/img182/295/podpisforum3ru.jpg

Opublikowano

Panowie jeszcze jedno pytanie.

Chciałbym definitywnie sprawdzić czy to wina sondy, czy jeśli ją odłącze i zresetuje komp to spalanie powinno wrócić do normy ?

Wczoraj sprawdziłem mapy na starych ustawieniach gazu o których wczesniej pisałem i ciśnieinu 1,10 i mapy pokryły się idealnie, sprawdzam jeszcze spalanie co niestety trwa ale przypuszczam po wskazaniach wskażnika zbiornika gazu ze nic sie tu nie zmieniło...

>>> PRYMUS <<<

BMW Klub POLSKA

==================================

Always look on the bright side of drive & wife :)

http://img182.imageshack.us/img182/295/podpisforum3ru.jpg