Skocz do zawartości

Problem z silnikem......m50b20 gaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem ze samochod chodzi mi teraz jak traktor telepie na obrotach do 4tys obr spadek mocy i klepie cos podobnie jak zawory??????posiadam instalacje ale na benzynie tez tak chodzi...wymienilem swiece i nie pomogło:/
Opublikowano
Jezeli ci stuka tak jak zawory to prwdopodobnie sa uszkodzone popychacze hydrauliczne zaworow tzn ze nie trzymaja cisnienia oleju w sobie i nie niweluja luzu miedzy zaworem a walkiem rozrzadu . Zeby sprawdzic na ktorym cylindrze najlepiej wykrecac pojedynczo swiece i odlaczac cewke wysokiego napiecia a nastepnie uruchomic silnik , juz na wolnych obrotach bedzie slychac jak pracuje .Mozna tez wymienic olej na gestrzy jezeli pomoze to dobrze jezeli nie to trzeba wymieniac popychacze.
Opublikowano
prawdopodobnie to sa te popychacze co kolega mowil bo zalałem gestego oleju troszke sie poprawilo ale jak sie silnik zagrzeje to dalej to samo dzieki wielkie za porade...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Gaz normalny czy sekwencyjny ? u mnie podobnie jest jak sie gwizdek anty-wybuchowy nie zamknie do końca po strzale albo spadnie jakiś wąż. Sprawdź to.