Skocz do zawartości

318i m43 96r. zamiana kata.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć jak w temacie chciałbym się pozbyć katalizatora przewertowałem posty na forum dotyczące strumienicy lecz chcę ją wykluczyć również doczytałem ,iż można zastąpić rurą z kwasówki i tu moje pytanie gdzie można ją kupić odpowiadającą średnicy mego układu wydechowego ??z góry dziękuje za odp.
Opublikowano
Pierwszy lepszy zaklad zajmujacy sie tlumikami ci wspawa za 50-70 zl

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
piszesz o strumienicy? jeżeli tak to czy ona nie wpłynie na prace silnika lub otumanienie sondy lambda?
Opublikowano

kupiłem to ostatnio,

generalnie spełnia swoją funkcję, ale wykoananie pozostawia wiele do życzenia :/

np. musiałem rozwiercać otwory we flanszy mocowania do kolektora bo nie pokrywały się ze szpilkami w kolektorze

Opublikowano
sorry za brak odpowiedzi lecz byłem na wczasach co do tematu to katalizatora chce się pozbyc gdyż po 1. brzęczy po 2 wydaje mi sie ,że przez niego samochod jest przymulony -zapewne się wyeksploatował ....
Opublikowano
brzęczeć moze obudowa od katalizatora...moze to nie od kata CI muli..przepływka,sonda lamda,...jaki masz przebieg????
Opublikowano
buda 260000km silnik swap, więc nie wiem a po czym sonde lambda można rozpoznać ,że pada?? silnik pracuje równo bez zarzutu ale jak pisze coś mocny mu braknie...;/
Opublikowano

ja bym wybrał ten tłumnik z allegro. mam podobny od innego allegrowicza i u mnie też deko nie pasiło ale na flanszy do drugiego tłumnika (zaznaczę jednak że drugi też mam już wymieniany i to nie oryginał).

polecam z dwóch powodów:

1. rury, strumienice i imitacje katalizatorów zmieniają odgłos z rury na badziewskie brzęczenie itp.

ten tłumnik nie.

2. E36 wychodziło w wersji bez katalizatora więc jak nikt się nie zainteresuje to przegląd przechodzi bez problemu.