Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zastanawiam się czy nie mam problemu z autem, silnik m50b20 spala mi po mieście 15l Pb95. Jak daje po garach to pali tyle i do tego nie mam problemu, lecz nawet jeżeli jeżdżę spokojnie (2 - 2,5 tyś obr/min zmiana biegu) to pali nie mniej niż 14... Co jest??? Na trasie pali 8, 9 czyli chyba dobrze?? Jedyny trop jaki mam to ostatnio gdy auto było u elektryka, to na komputerze wyświetlił się błąd ogrzewania sondy lambda... A jak nie to, to jak do cholery jeździć Panowie??? :evil: :evil: :evil: Kumple śmigają 2.5, 2.8 i im bierze 13 przy normalnej jeździe...

CO ROBIĆ??? :cry: :cry: :cry:

Opublikowano
Z tego co mi wiadomo to sondę mam jedną. Dodatkową wskazówką może być to, że auto na zimnym silniku podczas wkręcenia na wyższe obroty daje czarny dym z rury, czyli pewnie za dużo paliwa dostaje... Czy te oba objawy znikną po wymianie sondy?? A auto jak dla mnie dobrze idzie, ale najbardziej mnie zachęciło to że będzie jeszcze SZYBSZA?!! :twisted: :twisted: :twisted: hmm? :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dymienie zginie i silnik dostanie dodatkowych koników.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.