Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich,mam problem który polega na zbieraniu sie wody od strony kierowcy,ostatnio wybebeszyłem środek wysuszyłem i połozyłem dywanik rano wsiadam do auta i patrze mam basen po nogami,komputer krzyczy o ubytku wody,faktycznie wody ubywa w zbiorniczku a woda pod nogami ma własnie kolor wody do układu chłodniczego, krótko mówiąc POMOCY!
Opublikowano
Szczerze mówiąć to zainwestowałbym raczej w nową nagrzewnica.Jest to koszt około 100 zł a masz pewność że jest szczelna.Co do wymiany...No niestety jest troche roboty,gdyż musisz rozebrać cała konsole środkową,wyciągnąć radio,panel sterowania nawiewem itd.Pod maską trzeba odłączyć przewody wodne idące do nagrzewnicy.Kiedy już się uporasz z tym wszystkim i wyciągniesz plastik(obudowe) w którym jest nagrzewnica,to także musisz rozkręcić aby dostać sie do samej chłodniczki i wymienić ją na nową.Ściągnij może książke typu sam naprawiam i tam powinno być opisane jak to zrobić
  • 2 tygodnie później...