Skocz do zawartości

320d zamiana felg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Koledzy zwracam sie do was z prosba doradzenia w sprawie zamiany felg. Mam orginalne 16 na nawet niezlych oponkach...cos takiego http://moto.allegro.pl/item1157943427_bmw_felgi_z_oponami_16_cali_okazja.html .Ostatnio jechalem i koles w moich okolicach ma do sprzedania fele http://moto.allegro.pl/item1163335877_p217_hs_17_5x120_nowe_felgi_bmw_e36_e46_x5.html troche podrapane z oponami na 1 sezon...ogolnie podobaja mi sie...dogadalem sie z kolesiem ze zostawie mu swoje i doplace ok 350 zl...tylko teraz pytanie czy na 17 w calym skladzie nie bd problemu z jazda??? Ogolnie jak sie jezdzi e46 na standardowym zaiweszeniu na 17 felgach ???
Opublikowano
,

Edytowane przez yoshimura01

Opublikowano
Ja latam na 18 i też nie narzekam, więc śmiało zakładaj 17
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
17" jak najbardziej, w lecie jeżdżę tylko na 17-kach, bo dla mnie to dobry kompromis między komfortem i wyglądem. Ale czy zamiana ori felg na coś takiego ma sens? Ja bym nie zamienił za żadne skarby.
Opublikowano
  • Autor
'' Ale czy zamiana ori felg na coś takiego ma sens? Ja bym nie zamienił za żadne skarby.'' Moglbys kolego wyjasnic o co chodzi???:) Kolega ma na 17 i mowi ze rzuca strasznie na koleinach... mozna wogole jakos sprawdzic czy felgi nie byly prostowane czy cos takiego....zeby nie wpasc w jakas mine ???
Opublikowano
ja przesiadłem sie ze 195/55/15 na 235/45/17 i prawde mowiąc zbytniej różnicy nie odczułem. fakt, troszke zaczęło nosić na koleinach, i lekko zesztywniał, ale pozatym wygląd nadrabia za wszystkie niedogodniści. no i oczywiście prowadzenie w zakrętach na +, czuć większą kontrole...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
'' Ale czy zamiana ori felg na coś takiego ma sens? Ja bym nie zamienił za żadne skarby.
'' Moglbys kolego wyjasnic o co chodzi???:) Kolega ma na 17 i mowi ze rzuca strasznie na koleinach... mozna wogole jakos sprawdzic czy felgi nie byly prostowane czy cos takiego....zeby nie wpasc w jakas mine ???

Koledze wyżej zapewne chodziło ze te z linka i pewnie te do zamiany sa tanią podróbką a te 16 co masz są oryginalne.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dokładnie. Jeśli te co chcesz wymienić wyglądają jak te w linku, to odpuść. Ori 17" nie występowały we wzorze Styling 135. Z resztą jak się przypatrzeć, to widać różnicę nawet w samym wzorze.

Ja podróbek nie lubię, bo mam nieciekawe doświadczenia. Non stop pokrzywione plus strasznie słaba powierzchnia.

Opublikowano
  • Autor
mozna jakos poznac czy to orginal czy nie ??? bo widze duzo bmw ktore jezdza na podobnych bardzo jak nie takich samych felach
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No to już napisałem wyżej, jesli ten wzór to tylko 18". 17" oryginalnie nie występowały.
Opublikowano
  • Autor
wielkie dzieki koledzy. PRzespie sie jeszcze z ta sprawa ale watpie zebym wzial te felgi....POzdrawiam :)
Opublikowano
wania,na tym forum jest dzial o oponach, przenosze.