Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z radiem, Kiedy otworzę auto to w odtwarzaczu CD coś "mieli" tak jakby wciągał płyte lub coś ją blokowało a on próbował ja zakrecić, Dzieje się tak przez może 5-10 sek. Kiedy już się uspokoi i uruchomię jakieś urządzenie np. przesunę fotel to znowu się dzieje, czyli jest to uzależnione od poboru prądu. Moje pytanie brzmi, czy ktoś z was miał taki przypadek i czy może być to związane ze słabym akumulatorem, bo niestety mój oryginalny padł na gwarancji a właściwie sam go wykończyłem przewietrzaniem wnętrza jak byłem w Hiszpanii i serwis stwierdził że aku do wymiany. No i wymienili tylko że zamiast 110Ah wsadzili 90 :mad2: a ja tego nie sprawdziłem i tak śmigałem do czasu (po gwarancji) kiedy pewnego dnia nie mogłem odpalić auta. Teraz mam tak że jak auto postoi jakieś 24h i w między czasie otworzę drzwi to nie ma szans na odpalenie. Dodam jeszcze ze praktycznie zawsze zapala się kontrolka słabego akumulatora (Żółta)

Pewnie powiecie żebym aku wymienił, ale zastanawiam się czy to jego wina że radio tak hałasuje czy, radia bo rozładowuje aku, a nie chce przez radio popsuc nowego akumulatora.

Proszę o podzielenie sie swoimi uwagami i doświadczeniami.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Niestety wymiana aku jest nieunikniona - zimą w ogóle nie odpalisz pewnie jak świece będą chciały grzać. Widziałem jakie cyrki się działy w e39 540i jak był za mały aku - po wymianie wszystko zaczęło prawidłowo chodzić - więc jakiś wpływ na radio tez to może mieć.
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Wyjąłem dzisiaj radio i zdemontowałem jego górną osłone zauważyłem że jak otworze drzwi to płyta zaczyna się kręcić i widać czerwone światło w okolicach światłowodu, poświeci i pokręci się może ze 3 min i wyłącza się, czyli raczej to będzie problem z akumulatorem. Nie wiem tylko jaki kupić, znajomy namawia mnie na BOSCHA (bo ma BOSCH SERVICE :wink: ) ale nie wiem jak one się sprawują, w poprzednim aucie miałem VARTE i byłem zadowolony, 9 lat chodził i nigdy nie było problemów ale to był passat B5 więc dużo mniej wymagające pod tym względem auto. Jak sądzicie brać BOSCHA czy rozejrzeć się za czymś innym ?

Pozdrawiam.

Opublikowano

CENTRA FUTURA CA1000 - 100Ah/900A

Mam taki u siebie od 2 lat i jest bezproblemowo. Ostatnią zimę z mrozami poniżej -20 przetrzymał wzorowo mimo postojów tygodniowych :D

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Opublikowano
U mnie po otwarciu też coś bzyka ale czy to nie czytnik DVD wczytuje navi?Na centralnej konsoli w czytnikach płyt mam tylko płyte navi resztę w zmieniarce - mnie się to wydaje normalne.Akumulator w e60 bardzo łatwo wykończyć pisałem o tym jakiś czas temu że po zimowym sprzątaniu zapalił się akumulator(prawie nowy) na żółto - ale wróciło wszystko do normy!
  • 4 tygodnie później...