Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 327
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Cześć wszystkim!

Szukam opon na przód do bmw e93 w rozmiarze 225/40r18. Na obecnych nexenach wyszły bąble - możliwe, że to przez ciężki silnik - 330d :)

Zależy mi głównie na komforcie i bezpieczeństwie, budżet 600-700 zł za parę.

Z góry dzięki!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziękuje za propozycje. Faktycznie często chwalone opony. Niestety podobno nie polecane do cięższych aut.

Moje waży ok. 1800 kg i jestem zadowolony.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A miał ktoś moze okazje jeździć na stylingach 194 w silniku 318i 143 km, wiem że nie jest to demon prędkości, ale obawiam sie że po montażu tych felg z zalecanymi oponami to będzie dopiero muł.
Opublikowano
Panowie czy opony o rozmiarze 205/60/16 wejdą do e91 touring? Na słupku sprawdzałem i niestety nie ma tego rozmiaru na liście. Może miał ktoś u siebie założone, jakie wrażenia z jazdy itd.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, w mojej e93 330d skończyły się zimowe opony z tyłu o czym przy zmianie poinformował mnie wulkanizator - wyskoczyły 3 duże bąble.

Oryginalnie z tyłu mam szersze felgi i teraz pytanie właściwe: czy mogę zmienić z rozmiaru 255/35/18 na np: 225/35/18 lub 225/40/18?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz zachować taką samą średnicę między przodem a tyłem dlatego powinieneś założyć ten sam rozmiar jaki masz obecnie z tyłu bo inaczej ABS, DTC i RDC nie będą działać prawidłowo nie wspominając o homologacji.
Opublikowano
Musisz zachować taką samą średnicę między przodem a tyłem dlatego powinieneś założyć ten sam rozmiar jaki masz obecnie z tyłu bo inaczej ABS, DTC i RDC nie będą działać prawidłowo nie wspominając o homologacji.

Z przodu to 225/40/18 i to też oryginały :)

Pomyślałem, że na zimę może będą lepsze węższe z tyłu, ale jeśli ma to być problem to faktycznie lepiej tego nie zmieniać :)

Dziękuję za pomoc.

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jakie opony 18' run flat polecicie na sezon letni"?

Wszystko z klasy premium się nada, masz masę opinii na necie.

Opublikowano
Z tego co tutaj wyczytałem na forum to polecane opony. Ciche, niski opory toczenia. Nie wiem tylko jak z wytrzymałością. Sam jak będę zmieniał opony to właśnie na ten model dunlopa.
Opublikowano
Witam, posiadam E91 122 km poszukuje opon letnich. Ekspert z Oponeo poleca nokiany koniecznie xl oraz Pirelli też xl. Co sądzicie o firmie hankook albo yokohama?? 160km/h nie przekraczam przebieg średni 10-15 max.
Opublikowano
Nokiany odpuść, ostatnio spadła jakość zwłaszcza tych letnich, guma szybko parcieje. Jest tego mnóstwo na forach. Pozostałe 3 ok. Jeśli o mnie chodzi to chyba najlepszym wyborem jakość/cena będą Yokohamy. Nie wiem jaki model masz na myśli, ja jeżdżę ostatnio na Bluearth AE50, ale widziałem też że wyszły ostatnio jakieś nowe AE51 w tej samej technologii.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, posiadam E91 122 km poszukuje opon letnich. Ekspert z Oponeo poleca nokiany koniecznie xl oraz Pirelli też xl. Co sądzicie o firmie hankook albo yokohama?? 160km/h nie przekraczam przebieg średni 10-15 max.

Kolego ja proponuję Uniroyal rain sport 3 lub 5 - klasa A hamowania na mokrym, jakość/cena - rewelacja, śmigałem na nich 180-190 w ulewie na autobanie. Niemiaszki zwalniali i zjeżdżali a ja se ich mijałem lewym, dodatkowo teraz jest dobry deal bo dają 100 zł z powrotem. Wszyscy moi znajomi używają tych opon w różnych rozmiarach i są mega zadowoleni. Zresztą poczytaj opinie i testy koniecznie testy :).

Pozdrawiam

https://www.oponeo.pl/model-opony/uniroyal-rainsport-3