Skocz do zawartości

523i - uszczelka szyby przedniej, wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

czy zeby wymienic uszczelke szyby przedniej szybe te trzeba demontowac? Z tego co widze pojawily sie jakies male pekniecia na niej.

Chodzi o element 1 na schemacie:

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/523i-M52/LHD/M/1996/march/browse/vehicle_trim/glazing_single_parts/

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano

niestety tak, mam ten sam problem

wiem, że niektórzy kombinują bez wycinania szyby, ale w każym zakładzie jakim byłem mówili, że trzeba wycinać

a przy tej operacji jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że szyba pęknie

marek
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

No i uszczelka pociekła - delikatnie szczesliwie i zdazylem zakleic miejsce przecieku guma do zucia... (sic!) :D (czyli teorie, ze pelni owa uszczelka tylko funkcje ozdobna mozna miedzy bajki wlozyc...).

Kupilem uszczelke nowa (105 zł bez paru groszy), tylko zastanawiam sie nad jej zamontowaniem - bylem w 3 zakladach. W 2 twierdza, ze da sie wymienic bez wycinania szyby (ale przeciez, skoro szyba jest wklejana i pocieklo to znaczy ze gdzies jest nieszczelnosc), w trzecim twierdza ze nie ma mowy bez wyciecia. Rozrzut cenowy za usluge wymiany uszczelki tez ogromny (od 150 bez "wycinania" do 420 z wycieciem).

Mozecie polecic jakis sprawdzony warsztat szybiarski we Wroclawiu? Jaka moze byc realna wartosc takiej uslugi (nie biorac pod uwage, ze i tak zrobic to musze) - mam ogromne wrazenie (w sumie to pewnosc...), ze osoby ktore mnie obslugiwaly widzac smiglo na masce stwierdzily ze mozna mnie naciagnac.

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano
wymieniałem uszczelkę tak jak piszą koledzy -wyciągali szybę i wszystko odbyło się bez problemowo,pomimo,ze też posiadałem dwa oczka na szybie odpryski po kamieniach.Czas ok 1.5 h.U mnie uszczelka nie ciekła tylko była sparciała od słońca lata swoje zrobiły.koszt uszczelki w fota ok.110 zł,wymiana chyba była 150 złociszy
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
mam ten sam problem uszczelka mi sparciala ale wody nie przepuszcza,od 60k/h slychac szumy jakby drzwi byly nie domkniete lub wlasnie uszczelka, czy to moze byc uszczelka przedniej szyby???uszczelke chce wymienic tylko z tego wzgledu ze szumi mi w aucie bo jak to nie jest to, to nie bede wymienial....