Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż mam taki problem ,nie całe 2 tygodnie temu w mojej buni spaliła się żarówka ,więc kupiłem 2 szt zamienników i świeciły dobrze aż do dzisiaj kiedy to znów jedna się spaliła ,lampy są ksenonowe po lifcie .

Czy ktoś wie co może być przyczyną palenia się żarówek ? Bo nie chce mi się wierzyć ,że po 2 tygodniach ,żarówka spaliła się tak sama z siebie .

Z góry dzięki za pomoc .

Pzdr.

Opublikowano
dałem 30zł za sztuke na allegro wiem ,że to jakieś chińskie gówno ale miałem wcześniej takie żarówki w dwóch samochodach i nigdy mi się żadna nie spaliła .
Opublikowano

Mogłeś dotknąc banki reką i to wystarczy do tak szybkiego przepalenia.

Sam tak mialem teraz zawsze palniki wymieniam w gumowych rekawiczkach i przecieram nitro przed samym wsadzeniem :8)

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Za 30 zetow nie oczekuj cudow.

Porzadne palniki kosztuja okolo 250 PLN.

Jak wyglada banieczka wewnatrz palnika? Czy jest czarna? W sprawnym palniku powinna byc jasna, lekko opalizujaca.

M-technic, nitro nie jest dobre, najlepszy jest spiryt, odtluszcza idealnie. Jezeli rurka ochronna jest zabrudzona, dochodzi do przegrzania palnika, rowniez do zabrudzenia optyki lampy, robilem eksperymenty z palnikami i najmniejsza ilosc syfu powoduje wzrost temperatury palnika, parowanie zanieczyszczen.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
kolego sprawdz przetwornice jak tak mialem ze mi sie raz palil xenon a drugim razem wogole myslalem ze spalila mi sie zarowka ale podlaczylem ja do drugiej przetwornicy i dzialala
Opublikowano
Te paliki po 30zl nie sa takie zle ja w swoim aucie mailem przez ponad rok bez spalenia ale w koncu sie jedna wypalila nic nie trwa wiecznie.