Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Zastanawiam mnie czy jest jakas regulacja pedalu gazu? Moj problem polega na tym ze mam wrazenie jakby kick down bral w gornym polozeniu gazu. Po wcisnieciu gazu jakis cntymetr lub dwa od gornej pozycji gaz stawia lekki opor po pokonaniu ktorego nastepuje redukcja biegu. Wplywa to na plynnosc jazdy i podejrzewam ze spalanie tez moglbym miec mniejsze. Zauwazylem ze jak przesune noga pegal gazu w prawo i i wtedy go wcisne opor znika i gaz idzie do podlogi plynnie nie ma za to kick downa.

Przyznam ze jest to irytujace bo w czasie jazdy po miescie ruszam z pod swiatel delikatnie i nagle samochod startuje jak rakieta.

Czy jest jakas chalupnicza metoda zeby to naprawic czy oddac autko fachowcom??

Pozdrawiam

Edytowane przez Birul
Opublikowano
przycisk kick down masz w "podlodze"

dokladnie tak... jest pod pedalem gazu

jak mu nagle przy jakiejs predkosci depniesz to jest normalne ze skrzynia redukuje bieg (to nie jest kic down). natomiast kiedy jedziesz z jakas predkoscia i wcisniesz pedal mocno do oporu wtedy tym pedalem nagniatasz ten kick down (tylko pamietaj zeby mocno nacisnac pedal gazu) i skrzynia wtedy redukuje ci bieg do najnizszego mozliwego.

jesli chodzi o twoj problem z pedalem gazu to nigdy nie slyszalem o czyms takim i nie mam pojecia jak ci pomoc

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Juz wszystko jasne pedal urwal sie przy podlodze i lata na boki. Bede musial kupic nowy ( uzywany ) pedal. Teraz pojawia sie pytanie czy to musi byc koniecznie pedal od automata czy od manuala tez pasuja. Na allegro jest tego sporo i nie wiem jaki wybrac. Jak mam sie zabrac do wymiany? Zrobie to sam pod domem czy lepiej wstawic bunie do mechanika?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Podłączam się do pytania. Jak wymienić pedał gazu w e39 2.8 manual z 96r w jaki sposób jest on przytwierdzony do podłogi i jak go odpiąć od góry bo trochę się nagimnastykowałem z nim i nie chcę go do końca oberwać.
Opublikowano

pod dywanem tam gdzie wchodzi pedał jest spinka od strony silnika odchaczasz spinke i pedał wyjdzie z podłogi teoretycznie ja rwałem na chama i nie chcial wyjsc jedyny sposob to odpiac spinke podgrzac troche plasticzek przy podlodze i wychodzi .

spinka jest w tym plasticzku przy samej podłodze i takze jest plastikowa

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/