Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczów.

Padł w mojej Baśce E 39 z 97r czujnik ABS prawego przedniego koła.

Może ktoś z was posiada takowy na zbyciu lub może mi poradzić gdzie mogę go kupić w rozsądnej cenia, bo tam gdzie się pytałem to powiedzieli cenę, że :mad2: ...

Jestem z okolic Bytomia

Za odpowiedzi dziękuję

Pozdrawiam i do zobaczenia na zlocie...

Opublikowano

Hej.

Czujnika nie posiadam, ale zadzwoń sobie do sklepu z częściami do BMW w Sosnowcu, tel.(32) 291-29-20.

Cena nowego chyba nie bedzie wieksza od 330,00 zł. za szt.

Nie masz do nich aż tak daleko. Jeśli nie chce Ci się jechać mogą oni Ci wysłać.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi w Sosnowcu faktycznie jest najtaniej jak do tej pory. Poszukam jeszcze w używkach i sprawdzę ceny.

>>> Jak myślicie wartokupić używany czujnik za 40% ceny czy lepiej nowy<<<

:?: mam dylemata !!!

Opublikowano

Odpowiem Ci tak.

Czujniki ABS w kołach w E39 i E38 ze starości ( mam na myśli wstrząsy) są już na tyle delikatne że sama próba wyjęcia go w całosci wiąze się z sukcesem.Wystarczy mocniejszy wstrząs i pada.

Ja bym takiego nie założył - chyba że miałbym możliwość zwrócenia, ale po np, dwóch miesiącach kiedy to używka padnie?. Dziękuję wolę nowy

Opublikowano
...........

>>> Jak myślicie wartokupić używany czujnik za 40% ceny czy lepiej nowy<<<

:?: mam dylemata !!!

W tamtym roku padł mi czujnik ABS-u tak się złozyło że miałem drugi sprawny ale używany....namordowałem się straszliwie żeby go zdemontować i wymienić.....i co sie okazało :?: używany pracował poprawnie dokładnie TYDZIEŃ :!: szlag mnie mało nie trafił jak mi przestał działać..... :mad2: ....oczywiście nie kupiłem nowego :mrgreen: tylko naprawiłem stary ( okazało się że przewody ze starości mocno skorodowały......musiałem je wyciąć wraz z kawałkiem plastikowej obudowy czujnika.....po naprawie czujnik pracuje do dzisiaj bez problemu :wink:

Czujniki ABS w kołach w E39 i E38 ze starości ( mam na myśli wstrząsy) są już na tyle delikatne że sama próba wyjęcia go w całosci wiąze się z sukcesem.Wystarczy mocniejszy wstrząs i pada.

Ja bym takiego nie założył - chyba że miałbym możliwość zwrócenia, ale po np, dwóch miesiącach kiedy to używka padnie?.......

To nowe czujniki są takiej kiepskiej jakości :?: :?: :duh: mógłbym zrozumieć w moim 14 letnim rzęchu :) U mnie czujniki jednak wyglądaja bardzo solidnie...... no cóż widocznie w nowych autach wszyscy idą na ilość i ograniczanie kosztów a nie na jakość...... :|