Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem ponieważ zakupiłem moje BMW na takich światełkach i jak widać na fotce kierunkowskazy odstraszają pomarańczową bańką w środku. I tutaj moje pytanie czy są takie żarówki które będą przezroczyste i będą świecić na pomarańczowo? Również proszę o wskazówki jak to rozebrać i wyjąć (nie wiem czy tam jest taka kopułka wokół żarówki czy to jest żarówka w takim kolorze).

http://img696.imageshack.us/img696/9234/stp82978.th.jpg

Opublikowano

Nie ma zadnej "kopulki",jest pomaranczowa zarowka.

Sciagnij oslone lampy i bedziesz mial dostep do oprawki zarowki.

Zawsze mozesz zastosowac pomaranczowe LED.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano
Kolega ma w swoim aucie podróbki z chin. Od oryginalnych różnią się właśnie tym, że mają pomarańczową przesłonkę zamiast pomarańczowej żarówki. Wygląda to obleśnie. Nie wiem czy uda się usunąć tą przesłonkę. Są w handlu żarówki białe świecące na żółto.
Opublikowano

Tak,tylko co mu po zarowkach jesli nie usunie tego pomaranczowego badziewia z kierunkowskazow :wink:

Zakladam,ze da sie to usunac w jakis sposob(wykruszyc).Ewentualnie mozna sprobowac rozkleic lampe.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano
Alonzo raczej tego nie usuniesz(w środku sa pomarańczowe bańki niestety) , fakt nie wygląda to za fajnie, ale daj znać co z tym zrobisz :wink:
Opublikowano
Co to za wynalazek z tą bańką?! To ori to nie jest chyba co??
na allegro sa takie wynalazki, w bialym kierunku jest pomaranczowe to cos (bańka), obojetnie jaka żarówkę wsadzisz bedzie migać na pomaranczowo hehe
Opublikowano
no wlasnie pod plastikowa oslona lampy od wewnatrz sa takie walcowate plasticzki ktore chyba trzymaja zarowki, nie wiem jak to sie wyjmuje bo nie chce za mocno przekrecic co by nie urwac... ktos tam kiedys dlubal? prosze o wskazowki jak sie tam dostac bez niszczenia lampy i bez wyciagania jej

po przekreceniu wyjmuje sie zarowke, ktora niestety jest biala a pomaranczowa banka nadal siedzi w srodku, kiedys wyjme cala lampe i sprobuje w tym pogrzebac i moze jakos to wyjac