Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam pierwszy raz bede zmienial uszczelke z dekla zaworow .prosze o kilka porad i wskazowek ?slyszalem ze kladzie sie na silikon czy ja musze tez czy wystarczy sama uszczelka ?ogolnie za rady wielkie dzieki bo jutro bede wymienial :8)
Opublikowano

Nie dawaj silikonu - no co ty.

Po nałożeniu uszczelki podociskaj ją palcami niech się ułoży (bo zazwyczaj jest cała pogieta we woreczku a przynajmniej ja tak miałem) i odczekaj trochę - niech się dobrze ułoży.

Potem mozesz zakładać dekiel - odkręcając śruby (oczywiście nie odrazu na mx każdą po kolei lecz potroszku na przemian) dokręca się je do końca (a przynajmniej tak jest w moim motorze) czyli kręcisz kręcisz aż jest nagle koniec i dalej się nie da - chodzi mi o to ze nie ma wyraźnego oporu w miarę dokręcania lecz pojawia się on tak nagle jakby gwint sie skończył-poprostu śruba się dokręciła do końca - i dalej nie radzę aby łba nie urwać.

I wszystko - odpalać i jazda.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
jak pisał kolega wyżej!uważaj przy dokręcaniu.u mnie jakiś czas po kupnie mojej beci zaczęło tam cieknąć i okazało się ze jakiś idiota przekręcił 4 gwinty :duh: .pewnie myślał że to białoruśka!a za uszczelkę dałem[1.8 m-40] 20-25 zł dokładnie niepamiętam! pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano
ja kupywałem zamiennik.a poza tym ceny zależą też od sklepu[a dokładnie chyba od hurtowni w której się zaopatrują i marży].wcześniej pytałem w dwóch sklepach[oddalone od siebie 200m.] i odpowiednio,54zł a w drugim 37zeta. :jawdrop:.także warto poszukać!pozdro
klepało ale przestało!!!
Opublikowano

a wiec kupilem uszczelke za 21zl :lol: i to u najdroszego w okolicy goscia od mercedesow . wszysko poszlo by jak po masle jak nie ostatnia sruba pierwsza u gory jest przekrecona , nie wiem czy juz tak miala czy ja to zrobilem ale nie wydaje mi sie teraz jest wjrecona ale i tak nie z taka sila . jesli bedzie wszystko ok czyli nie bedzie cieklo to dam jeje spokoj a jesli nie to co mi zostaje moge to jakos naprawic , nagwintowac na nowo ? i jeszcze jedo pytanie jaki inny moge wezyk kupic by zastapic ten ?http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE11&mospid=47424&btnr=11_1383&hg=11&fg=15

bo jest sprasznie zjechany taki mieki i do czego on sluzy?dodam ze mam tylko sklepy w okolicy vw ,poldki ,skody znajde jakis wezyk zeby go zastapic?

Opublikowano
Wydaje mi się ze jest to odpowietrznik układu - musi być drożny innaczej mogą towarzyszyć temu branie oleju oraz spadek mocy.
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
jak pisał kolega wyżej!uważaj przy dokręcaniu.u mnie jakiś czas po kupnie mojej beci zaczęło tam cieknąć i okazało się ze jakiś idiota przekręcił 4 gwinty :duh: .pewnie myślał że to białoruśka!a za uszczelkę dałem[1.8 m-40] 20-25 zł dokładnie niepamiętam! pozdro :norty:
laz a powiedz mi co zrobiłeś bo mam też przekręcony gwint w jednej ,gwintowałeś to jakoś jeszcze raz czy co??
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
Opublikowano
no cześć.kumpel mi robił na warsztacie.z tego co pamiętam to zalał to jakimś klejem,zastygło i jechał gwintownikiem.narazie niemam auta wróci dopiero jutro domnie :? .ale jak już będzie to zerknę do środka i napiszę ci jaki dokładnie tam jest gwint zrobiony bo niepamiętam.pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano
dzięki za odpowiedź i czekam na dalszą :wink: a tak też myślałem że trzeba pewnie czymś zalać no ale nie wiedziałem czym dokładnie :mrgreen:
to właśnie te chwile,kiedy wszystko jest dokładnie takie,jak pragniesz,a jedyne co czujesz to czysta przyjemność.To właśnie daje Ci BMW.
Opublikowano
witam jankees!!! :) sorry że tak póżno odpisuję ale komputer mi siadł internet,do tego kabel sieciowy się gdzieś przerwał,no i jestem uziemiony!! na forum jestem rzadko i piszę od kumpla :duh: .te gwinty były jednak rozwiercane a nie zalewane.niemam przy sobie suwmiarki ale na oko to orginalne 6mm.a te rozwiercane i jechane gwintownikiem to ok.8mm średnicy.pozdro :norty: do usłyszenia!
klepało ale przestało!!!