Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko, otóż problem polega na tym że nie pali sie kontrolka check, nie paliła sie pomimo tego że na komputerze wykryto błędy, nie zapala się po przekręceniu kluczyka a także podczas testu zegarów, żarówka wymieniona prosze o porady co może być przyczyną pozdro.
Opublikowano
Masz moduł check control ? Jeżeli tak to masz wszystko OK. Ona nie sygnalizuje błedów silnika, przynajmniej w tej wersji.
Opublikowano
Ale chyba powinien zapalać się przy przekręceniu kluczyka i gasnąć przynajmniej tak miałem w innych autach jeśli chodzi o kontrolki to jest check i check engine i żadna sie nie zapala
Opublikowano
No nie nie posiadam tego modułu bo on jest chyba w autach z komputerem pokładowym a ja mam w tym miejscu zegarek chyba o to chodzi? Pozdrawiam
Opublikowano
Dzisiaj sprawdałem u siebie i kontrolka CHECK nie swieci przy uruchamianiu ani przy teście zegarów. Tylko wtedy gdy moduł check wykryje problem. Kontrolki check engine niestety nie posiadam (1 lambda ? ).
Opublikowano
Znajdź test chyba 12 jeśli masz 18 OBC odblokowane i wpisz 2gą wartość po prawej FF .Problem zniknie i komunikat Check Control powinien już sie nie wyświetlać :D
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif