Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam forumowiczów.Mam do was chłopaki ważną sprawę.Czy któryś z was wymieniał szkła w halogenach w BMW e 34 albo wie jak to zrobić. Chcę kupić takie szkła bo obydwa mam pobite, ale po zdemontowaniu całego halogenu to wygląda tak jakby były nie wymienne, ale z drugiej strony można kupić same szkła na internecie no i zdurniałem.Proszę o pomoc bo mam już zamówione i teraz mam problem.pozdrawiam.W razie czego mój mail [email protected] lub gg 6778052.Z góry dziękuję
Opublikowano
Halogeny w E34 jak i E32 składają się z dwóch części: oprawy ze szkłem( potocznie mówiac szkło) i projektora ( element z soczewką i żarówką przykręcaną do oprawy). Oso biście nie spotkałem się z samym szkłem bez oprawy ( coś ala do własnego sklejenia). Choć mogłoby to być możliwe. Ale nawet gdyby to chyba nie jest problem przykleić.
Opublikowano
Niestety , szkła są przyklejone. Jeżeli chcesz je wymienić najlepiej rozkrusz zbite, a nowe przyklej dobrym silikonem (ja tak zrobiłem).
Opublikowano
dokładnie jak wyzej! wymieniałem szkla w swoich halogenach w E36. szkła kupiłem na allegro po 35zł i aby wymienic je musiałem stłuc stare bo są przyklejone na klej do szyb i inaczej on nie puści, a chodzi o to aby oprawy plastykowe były nie uszkodzone! tak wiec je wytłukłem i po kawałku wyrwałem szkla i wyczyściłem cały klej! nastepnie odtłuściłem szkło i oprawke i skleiłem na czarny silicon! oba halogeny docisnąłem do stołu zaciskiem na 24godziny i nastepnie cieszyłem sie nowymi halogenami za 90zł a nie za 180.