Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Auto odpaliło na 3 cylindry, wyświetlił się błąd silnika, a do domu miałem 4 kilometry więc pojechałem. Zastanawiam się jednak - czy sterownik silnika jest na tyle cwany

że odłączy wtrysk benzyny na uszkodzony cylinder? Może ktoś wie, bo uszkodzenie cewek w tych powozach to wcale nie rzadkość a następnym razem mogę być dalej od domu czy konkretnego warsztatu :D

Edytowane przez alz
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nikt nie wie? Trudno. Może macie jakieś doświadczenia jakich firm cewki są najpewniejsze bo dzisiaj szlag trafił następną. Ręce opadają, w ciągu 2 tygodni dwie cewki. Poradźcie co kupić. To moje 4 BMW i nigdy takich jaj nie miałem.
Opublikowano

cewki padaja przewaznie parami bo tak pracuja

układ w przypadku braku zaplonu na cylindrze wylacza dany wtryskiwacz co jest potwierdzone odpowiednim kodem bledu

Opublikowano

Nooo :D jednak ktoś wie. Dziękuję, bo to dość istotna informacja. A może wiesz czy cewki Bosch to dobry wybór? Przeglądając dane zauważyłem że do 2005 roku były cewki Bremi, a od 2005 r tylko Bosch, może właśnie dlatego zmieniono firmę ?

Dzisiaj od kolegów z niemiec dostałem wskazówkę-masz cewki Bremi to je zawczasu wymień. I wszystko jasne :shock:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Mam coś podobnego. U mnie raz na kilka tygodni też odpali na 3- sprawdzali już u mnie i fakt to cewka. Zaproponowali właśnie Boscha za 150 zł ale czasu nie ma na wymianę :lol:
Opublikowano

Znajomy miał podobny problem w Swojej E46 i założył właśnie Boscha

od tamtej pory jest wszystko OK

http://img200.imageshack.us/img200/2941/zdjcie0196001320x200320.jpg

...na tym osiedlu

gdzie BEEMKA jest

prawie jak BENTLEY...