Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Korci mnie zeby zamontować sobie używane WEBASTO w mojej 316. Pytanie czy ktos z was ma w E36 zamontowane takie urządzenie, gdzie to wogóle sie pakuje w samochodzie? :?:
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
Korci mnie zeby zamontować sobie używane WEBASTO w mojej 316. Pytanie czy ktos z was ma w E36 zamontowane takie urządzenie, gdzie to wogóle sie pakuje w samochodzie? :?:

Nie widzialem w E36 ale widzialem takie urzadzenie zamontowane

"aftermarket" w mercedesach. Mialem tez jedno auto z fabrycznie

zamontowanym Webasto.

Co do zalet nie ma co sie rozwodzic, jedyna rzecz ktora moge polecic

to instalacja ze zdalnym sterowaniem a nie tylko zegarowym sterownikiem. Przydaje sie w ciezkie zimy ;)

ThermoTop firmy Webasto bo zazwyczaj to samo urzadzenie jest

montowane fabrycznie jak i pozniej w postaci dokladek, pakuje sie

w komorze silnika - jesli jest miejsce - albo za plastikowa oslona

w jednym z przednich nadkoli, obok zbiornikow spryskiwacza etc.

Druga lokalizacja ma te wade, ze jest narazona na uszkodzenie przy

kolizjach etc. Oprocz tego trzeba poprowadzic fragment ukladu

paliwowego oraz rurke "wydechu" pod samochodem. No i jakis

trywialny fragment instalacji elektrycznej do sterowania tym aparatem.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Jest to dokładnie tak jak pisze psychop . Miałem coś takiego w e36.Panel od sterowania miałem w kieszeni koło zegarka analogowego .Nastawiało się czas pracy itp sprawy.Zużywało około 0.5 L benzyny na godzinę pracy. Centralka była zamontowana w miejscu gdzie często w e36 montowana jest przetwornica od ksenonów.Przy włączeniu słychać było tak świst prawie jak sprężarka . Kiedyś włączyłem przez przypadek na światłach latem to gość stojący obok pełna konsternacja : Co on tam ma ?? :D
Opublikowano

Witam

dobra rzecz ,ale ma jedna wade a mianowicie jak bedziesz mial w komorze silnika to bedzie utrudniony dostep do niektorych rzeczy.

Ktorys z kolegow juz sie na to skarzyl.

pozdrawiam

Opublikowano
Miałem webasto tylko że E46 . Było zamontowane pomiędzy kolumną mcphersona ,a ścianą grodziową.Jeśli tylko masz okazje zamontować to montuj Super sprawa
Opublikowano
i tu jest problem bo wiem jakie ma wymiary WEBASTO i patrzyłem wczoraj u mnie w komorze gdzie by to upchnać i.... :duh:
DARK SIDE OF POWER!
  • 2 tygodnie później...