Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Auto e36 318i rok 92 lpg instalka bez kompa, zero strzałow tylko małe falowanie obrotów na zimnym silniku.Auto zużywa ok 13 litrów gazu obojetnie czy jeżdze w miescie czy w trasie.

Dlaczego w trasie nie ma mniejszgo zużycia dodam ze przeważnie podróżuje ok 120-130km/h a miasto to raczej bardzo spokojna jazda.

Z góry dziekie za wszelkie podpowiedzi?

Opublikowano
wszystko zależy od tego jak się jedzie w trasie - ja w swojem 316i (m40) na początku też tak miałem - moim zdaniem w trasie zbyt szybko chcesz osiągnąć prędkość przelotową 120-130 i dlatego ciśniesz... i więcej pali - przy spokojnym rozpędzaniu powinieneś zejść do ok. 10l/100km w trasie - w mieście te 13 to całkiem normalny wynik jak na LPG

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
bo masz instalke bez kompa. A ztym przyspieszaniem do predkosci przelotowej to nie jest tak. Bmki trzeba zdecydowanie ale bez przesady rozpedzac a potem po dojsciu do danej predkosci ujac gazu tak zeby utrzymywała predkosc. Juz to spróbowałem. Takie powolne rozpedzanie jest złudne i nie przynosi oszczednosci. :D
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
Witam! Mnie tez pali tyle samo w miescie jakl na trasie (ok 15l gazu) i mysle ze nie jest to powod do obaw. Na trasie poruszasz sie z roznymi predkosciami, wyprzedzasz,zwalniasz bo polonez ci wyskoczy, znow przyspieszasz, a z 4 osobami na pokładzie autko wazy całkiem sporo...dochodzi do tego na pewno jakis mały wyscig spod swiateł :wink: i tak po prostu wychodzi. Swoja droga miło popatrzec na ekonomizer gdy przy predkosci 190 nie wychyla sie powyzej 13l :cool2: . Nie jechałem jeszcze wozem ktory miałby przy tej masie co nasze samochody takie spalanie...Pozdrawiam!!