Skocz do zawartości

spalanie w mieście jest taki same jak w trasie?dlaczego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Auto e36 318i rok 92 lpg instalka bez kompa, zero strzałow tylko małe falowanie obrotów na zimnym silniku.Auto zużywa ok 13 litrów gazu obojetnie czy jeżdze w miescie czy w trasie.

Dlaczego w trasie nie ma mniejszgo zużycia dodam ze przeważnie podróżuje ok 120-130km/h a miasto to raczej bardzo spokojna jazda.

Z góry dziekie za wszelkie podpowiedzi?

Opublikowano
wszystko zależy od tego jak się jedzie w trasie - ja w swojem 316i (m40) na początku też tak miałem - moim zdaniem w trasie zbyt szybko chcesz osiągnąć prędkość przelotową 120-130 i dlatego ciśniesz... i więcej pali - przy spokojnym rozpędzaniu powinieneś zejść do ok. 10l/100km w trasie - w mieście te 13 to całkiem normalny wynik jak na LPG

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
W mieście zużycie masz jak najbardziej nomalne ale w trasie to pali zdecydowanie za dużo bo prawie tyle co moje 730.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
bo masz instalke bez kompa. A ztym przyspieszaniem do predkosci przelotowej to nie jest tak. Bmki trzeba zdecydowanie ale bez przesady rozpedzac a potem po dojsciu do danej predkosci ujac gazu tak zeby utrzymywała predkosc. Juz to spróbowałem. Takie powolne rozpedzanie jest złudne i nie przynosi oszczednosci. :D
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
Witam! Mnie tez pali tyle samo w miescie jakl na trasie (ok 15l gazu) i mysle ze nie jest to powod do obaw. Na trasie poruszasz sie z roznymi predkosciami, wyprzedzasz,zwalniasz bo polonez ci wyskoczy, znow przyspieszasz, a z 4 osobami na pokładzie autko wazy całkiem sporo...dochodzi do tego na pewno jakis mały wyscig spod swiateł :wink: i tak po prostu wychodzi. Swoja droga miło popatrzec na ekonomizer gdy przy predkosci 190 nie wychyla sie powyzej 13l :cool2: . Nie jechałem jeszcze wozem ktory miałby przy tej masie co nasze samochody takie spalanie...Pozdrawiam!!