Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was. Spaliła mi się żarówka w oświetleniu oryginalnego radia w BMW e39. Panel już został wyciągnięty i mam dylemat. Czy w podświetleniu są żarówki ?? Jeśli tak to jakie? I czy jest jakiś sposób ich wymiany? A jeśli tam nie ma żarówek tylko "diodki", to co dalej??

Pozdrawiam i proszę o pomoc, bo w radiu już mi się prawie nic nie podświetla :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tam sa diodki. Diodki swieca na piekny, bursztynowy kolor. Diodki mozna wylutowac i wlutowac, ale sam chcialbym wiedziec skad je wziasc :evil:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Takich diud szukaj w sklepach typowo elektronicznych. Np. sklepy z pilotami i innymi duperelami. Gieły komputerowe. Wolumen.
Opublikowano

Podepne sie pod temat:

co moze byc przyczyna ze czasami podswietlenie przedzialu radia z "1 i 2" dziala slabiej?

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano

Witam

Poszperaj na Allegro tam takich diodek od groma, tylko najlepiej wylutuj starą żeby się dowiedzieć jaki to rozmiar bo na Allegro głównie podają w rozmiarach średnicy diody. Nie chcę sie mądrować bo nie wiem ile w tym radiu jest diód ale jeśli jest ich dużo to ja bym jeszcze miernikiem sprawdził czy dochodzi do nich napięcię :cool2: bo jeśli napięcia nie ma to znaczy że przyczyna inna.

Powodzenia