Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie dość dziwne, ale spowodowane dziwnym wg. mnie zachowaniem wskaźniki poziomu paliwa.

Otóż gdy wskazówka zbliża się do rezerwy, zaświeca się kontrolka, czyli zostało ok. 8 litrów paliwa. Gdy zgaszę auto i zapalę ponownie wskaźnik już pokazuje więcej, a kontrolka się nie świeci.

W drugą stronę też to działa. Mając np. dokładnie (wg. wskazówki) połowę zbiornika, następnego dnia wskaźnik pokazuje mniej, niewiele, ale lekko mniej.

Dodam, że nic nie cieknie, ani inne cuda.

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Mam dokładnie to samo co kolega wyżej. Szkoda, że nikt nie znalazł na to rozwiązania. Rano wsiadam w auto i zapala się rezerwa a wieczorem przy parkowaniu było w okolicach 15 na wskaźniku. Po przejechaniu kilku km i zgaszeniu auta a później jego ponownym odpaleniu wskaźnik jest na "swoim" miejscu czyli 15 na wskaźniku. Jakby na długim postoju ubywało zawsze jakieś 5l paliwa. Gdy się trochę pojeździ sytuacja wraca do normy.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Też mam tak jak kolega wyżej opisuje, widocznie tak już musi być i tyle
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
czyli wszystko jest ok bo komp rano pobiera nowe dane ,a po paru km wszystko przelicza na nowo
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
Opublikowano
czyli wszystko jest ok bo komp rano pobiera nowe dane ,a po paru km wszystko przelicza na nowo

Więc po co są pływaki w zbiorniku.

Opublikowano
Zależy od stylu jazdy, tj. średniego spalania na kompie...im większe tym szybciej zapali się rezerwa a po zapaleniu np. jadąc w trasę stałą prędkością potrafi zgasnąć ponieważ na tej ilości paliwa przy danej średniej spalania przejedziemy więcej stąd rezerwa gaśnie. mam nadzieję że w miarę dobrze to przedstawiłem ale jestem dziś zmęczony już ;)
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ja u siebie zauważyłem jeszcze jedno dziwne zachowanie. Mianowicie pokonywałem dystans ok 350 km i po przejechaniu ileś km powiedzmy 100 wskazówka potrafiła niewiele drgnąć a po przejechaniu następnych około 50-70km wskazówka spadała w dół w szybszym tempie i o większą wartość. Jak dla mnie dziwne zachowanie :duh:
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson