Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

No i zapadła decyzja: gazuje Becię. Wczytując się w różne opowieści na tym (i innych) "forumach" raczej zdecyduję się na instalację Prinsa IV generacji. Podobno do mojego silnika (M50B20) to najlepsza perspektywa. Mimo, ze droga, to zamierzam jeszcze pojeździć tym samochodem, więc nie będę szedł na kompromis.

Jeśli chodzi o zakład montujący to też już się dużo naczytałem, więc pogląd raczej wyrobiony mam http://www.egp.pl/start.htm ;) . Chyba że ktoś zna równie dobrze i taniej ;)

Pozostało jedno pytanie: jaki zbiornik będzie dobry do E34? Na taki w kole nie mam za bardzo ochoty (ktoś tu pisał, że mieści się max. 55 litrów, a moja ma jednak apetyt na paliwko ;) ), więc może są jakieś inne rozwiązania...

Jeszcze jedno: Czy w E34 da się zrobic wlot gazu przy korku wlewu paliwa?

$M$
Opublikowano
Jesli będziesz zakładał w EGP (tam gdzie ja) mają na magazynie duży wybór zbiorników. Przyniosą Ci parę włożą do auta i sobie dopasujesz. Ja zdecydowałem się na największy możliwy 90l.
Opublikowano
Jak będziesz zakładał tam gdzie JELITO to nie zamontują ci wlewu pod klapką bo podobno sie nie da :roll: a ja mam i naprawde jest to super sprawa a jak nie będą ci chcieli zrobić tego wlewu to poprostu podziękuj im za montaż.
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano
HEHE bo ja lubie mieć tak jak ja sobie to wymyśliłem i musi być to bardzo estetycznie a ciekawe jak będzie wyglądało tankowanie w zimie jak zamarznie wlewik od gazu bo sie błota nazbiera i nie bądzie można odkręcić koreczka :twisted2:
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano
Ja mam butle 53l w kole i wlew pod klapka :8) za cholere nie dal bym sobie wyciac dziury w zderzaku

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
Hmmm... Też sobie wymyśliłem (a właściwie ściągnąłem pomysł ;) )ten wlew pod klapką, bo skoro już ze względów ekonomicznych mam zakładać gaz, to nie koniecznie muszę sie tym chwalić ;) . Jeśli nie w EGP to gdzie jeszcze DOBRZE mi go założą?
$M$
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do gazowników się nie wypowiadam, bo nie znam Waszych terenów pod tym względem.

Wlew gazu pod klapką... nie każdy tak zamontuje, nie ze względu na widzimisię, tylko na fakt norm i papierów. Tylko mi nie piszcie, że "ja mam i jakoś się da". Wiem, ale w przypadku jakichkolwiek problemów, wypną się na ciebie i powiedzą "klient nasz pan, sam tak chciałeś, my odradzaliśmy". Jeżeli masz ciemne auto, to wlewu przy dole zderzaka nawet nie widać. A zamarznięte i zabrudzone wlewy? Hm... jeżdżę już trochę sporo z gazem i nigdy mi się nie zdarzyło... Jak jest zamknięty, to nie ma prawa się nic takiego stać.

Kai
Opublikowano
haha a kto to ma sprawdzac ? mi koles na przegladzie (nie byl to zaden znajomy) spisal jedynie jakis numerek z baku bo zapomnialem atestu :)

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
Ja jak zakładałem Prinsa instalke i dzwoniłem do 2 różnych zakładów to w każdym chcieli mi zakładać wlew pod klapką więc raczej nie jest to niezgodne z jakimiś przepisami - od nich wychodziła propozycja.
http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano

wlew na pewno jest możliwy do zrobienia we wlewie paliwa, tylko nie wszystkim się chce to robić.pieniadze te same a wysiłek duży.jest także b.dobra sekwencja KME a termin znacznie krótszy a i cena znacznie niższa ( 4800 zł ).sam taką założyłem i możesz sobie poczytać.

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=13924&highlight=

jeżeli jesteś zdecydowany na Prinsa to też tam gdzie zakładałem KME zakładają Prinsa, zakład godny polecenia, cena 6800 zł ale termin do połowy października tak więc niewielka r4óżnica ceny dwókrotnie się zwróci.

http://www.auto-gaz.waw.pl/index.htm

czasami się mylę