Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niestety nie podzielę Twojego zdania, akcje tego typu mają sens jeżeli chodzi przykładowo o stację "Pana Miecia", a nie olbrzymie korporacje. Cień szansy paść może na sieć BP, która jest zagrożona i może obniżyć ceny, bądź przeciwnie będzie jeszcze drożej żeby wyrównać olbrzymie straty znad "zatoki". Na marginesie dodam, że do najbliższej stacji Statoil mam z 15km, więc poniekąd biorę udział w tejże akcji od dawna :mrgreen:
Opublikowano
Ja tankuje tylko na SHELLU albo na BP . Znajomy pracuje w badaniach stacji benzynowych i wychodzi na to ze SHELL ma najlepsze paliwa . Gdy jadę gdzieś i mam już mało paliwa i widze jakieś stacja u Józka lub Stasia to wole jechać dalej bardziej ekonomiczniej :) i zatankować na porządnej stacji . Podniosą ceny to dobrze bo wtedy nie będzie korków a złomy stare syfy będą stały by każdy będzie wolał jezdzić autobusem lub tramwajem . W dzisiejszych czasach każdy woli mieć syfa za 3 tys zł i jezdzić do pracy samochodem .
Opublikowano

Swoją drogą to ciekaw jestem czemu tylko BP i Statoil się czepiają? Czyżby jakiś sfrustrowany klient wpadł na ten pomysł i rozsyła spam? Dziwi mnie to i śmieszy. Paliwo za drogie? Trudno! Trzeba iść na autobus albo z buta.

Do moderatora:

Bardzo proszę o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu. Temat poruszony nie ma nic wspólnego z BMW.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano

Ja zawsze tankuje na BP i to jeszcze tego Ultimate Diesel :roll2:

Cena paliwa w PL jako takiego to 1/3 ceny końcowej, zresztą fajnie widać wpływ na cenę końcową na obrazku:

http://szczesniak.pl/files/Ceny_podatki_benzyna_Polska_ISA_2010.jpg

Żródło: http://szczesniak.pl/1648

Zresztą nie wiem skąd ta cena w USA, teraz litr benzyny poniżej 1,8-1,9 zł (Dziś cena 2,65$ za galon w CT) :)

Jak ja byłem koło 2 lata temu w CT to 1,5zł/L wychodziło, ale dolar był po 2zł. Pamiętam jak ludzie narzekali, że paliwo mają drogie, coś ponad 3$ za galon i na Priusy chcieli się przesiadać ;)

Opublikowano
Co by się działo gdyby w Stanach kosztiwało paliwo w przelciczeniu na nasze 5 zł , druga Grecja by się zrobiła :( a Polacy płacić mogą . W USA to chyba w kosiarkach mają takie 1.8 czy 2.0 pojemności :) a w autach minmum 4 litry .
Opublikowano
Amerykanie masowo się przesiadają na auta z mniejszymi pojemnościami .Kryzys goni kryzys...

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

Opublikowano
Wszelkie podobne, jak i ta, akcje są śmieszne, ktoś nakręca licznik SPAM'u i nic poza tym ... wszystkie samochody tankuję na BP, kiedyś ze względu na niższe ceny tankowałem na automatach Neste, ale co zaoszczędziłem na paliwie to wydałem w serwisie na kasowaniu błędów w silniku ..
Opublikowano
Ja o ile moge to zawsze tankuje na "markowej" stacji z pominieciem PKN Orlen i Grupy Lotos. Nie wiem czemu ale czuje, ze auto jest dziwne jak zatankuje paliwo na ktorekolwiek z tych stacji. Co do innych to brak zastrzezen.

E30, E36, E60, E87, F48

Opublikowano
Co by się działo gdyby w Stanach kosztiwało paliwo w przelciczeniu na nasze 5 zł , druga Grecja by się zrobiła :( a Polacy płacić mogą . W USA to chyba w kosiarkach mają takie 1.8 czy 2.0 pojemności :) a w autach minmum 4 litry .

Właśnie to jest paradoks, bo auta moją mocne z dużymi silnikami, ale na autostradzie limit 55 mil/h (90km/h), więc wszyscy jadą jakieś 100km/h :) Co chwilę cop'y stoją, auta policyjne bez oznaczeń, więc nie widziałem nikogo żeby na lewym cisnął. Po co im te silniki ... :D

Opublikowano

Amerykanie lubia miec wszystko duze. Duze auta, silniki, domy, kredyty :) Taka manifestacja wlasnego statusu przed innymi, ze im sie dobrze powodzi, ze im sie "udalo". Dla jednych glupota, dla innych styl zycia.

http://bonald.blogspot.com/DSC03342_American-car-and-F.jpg

Jak myslicie... Komu sie lepiej "powodzi"? :D

E30, E36, E60, E87, F48