Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Co moze jeszcze stukać w prawym tylnym kole na dziurach ( głuche stuki na małych dziurach typu najazd na kanał, droga poprzecznie pofałdowana, na duzych dziurach, albo progach nie stuka)

Dzwięk jest taki głuchy jakby cos waliło po budzie.

Amory wraz z poduszkami górnymi wymienione, gumy whacza wszystkie wymienione, przegląd wzrokowy po zdjęciu koła zrobiony, brak widocznych uszkodzeń typu sprężyna mocowanie belki

Co tam jeszcze moze powodowac te stuki, drażni mnie to strasznie. Miał ktos juz podobny przypadek? nie wydaje mi sie aby łączniki stabilizatora takie stuki powodowały, przeglądnałem je wzrokowo i sa dopuszczalnie dobre.

na liczniku mam 200k km

Opublikowano
patrzylem na tą sprężyne po zdjęciu koła i nie zauważyłem peknięcia. Mozliwe ze mogłem przeoczyć? czy raczej to widac na gołe oko? gdzie to pęka? na górze, na dole w środku? ma ktoś fotkę?
Opublikowano
Mi pękła z tyłu w sedanie - widać gołym okiem po zdjęciu koła. U mnie pękł górny zwój, spadł do środka sprężyny i tarabanił o wahacz.
Opublikowano

Plastiki rozebrałem jak sprawdzałem gorne mocowania amortyzatora wiec to napewno nie to. Spreżyna też okej. stoi równo, ta sama odleglość z obus tron miedzy kołem a błotnikiem.

Dodam ze jak jest bardziej obciązony to cieżej wywoałc to stukanie. Najlepiej je słychac jak pusty bagażnik i małe poprzeczne dziury na drodze.

Opublikowano

Jeździłem ze złożonymi siedzeniami i bez plastików, tak ze widziałem jak pracuje górne mocowania amortyzatora (bo je pierwsze podejrzewałem) Ta guma wahacza co wchodzi do progu była wymieniana, chyba ze mechanik coś źle zrobił. Tylko że przed wymiana tulei wahaczy tez stukało.

Teraz sie zastanawiam czy to moze gdzies w półosi jakies luzy czy co, sam nie wiem mozliwe ze półos czy przegub stuka na dziurach?

Jak sprawdzis zuzycie półosi albo przegubów? po czym poznac ze sa juz zużyte?