Skocz do zawartości

318is mam wielki problem z obrotami prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam e36 318is coupe po odpaleniu zachowuje sie w miare normalnie po rozgrzaniu gdy auto stoi na biegu jalowym obroty spadaja do 500 i chodzi jak by miala zgasnąć wymienilem filtr paliwa powietrza swiece ciekawe jest to ze gdy odłaczyłem sonde lambada auto zachowuje sie niemal identycznie jak z sonda a gdy wyjezdzam na droge dusi sie trzeba dodac gazu do pełna i wtedy zaczyna dalej jechac i tak co kawałek czego morze być to wina przepływomierz niby sprawny prosze o pomoc z góry dziękuje
Opublikowano
Swojego czasu miałem również podobny problem. Obroty spadły i auto się dusiło. Podstawą jest sprawdzenie poprzez kompa co ją boli. U mnie była odma. Wstawiłem nową i jak jest ok. Winny również może być przepływomierz - swoją droga to cho......wo ma swoją cenę i zupełnie nie wiem czemu tyle za takie proste urządzenie....

Rekin Król Szos!

Gaz do kuchenki nie do samochodu a na prąd to odkurzacz!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
dzięki wam za porady juz doszedłem co ja boli nie bylem na kompie ani u mechanika 1 rzecz guma miedzy przepływka a przepustnica peknieta kable od silniczka krokowego oderwane i ostatnia rzecz najwazniejsza to sonda lambda kable były oderwane moze i ja komus pomoge pozdrawiam
Opublikowano
ja mam cos takiego ze po odpaleniu (niewazne czy cieply silnik czy zimny, niewazne czy deszcze czy upaly) obroty falują czasem mniej czasem bardziej (rzadziej nawet sie udusi). Trwa to moze z minutkę po czym wszystko zaczyna hulać. Dodam że posiadam instalacje gazową IV generacji i cała sytuacja dzieje sie bez wplywu na to czym silnik jest w danym momencie zasilany (to samo na benzynie i na gazie). Co to moze byc?