Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Postprzez eli32 » 15 Cze 2010 21:53

Witam panowie nawalila mi skrzynia biegow, nie jezdzi do przodu do tylu jezdzi, diagnoza jest pekniety kosz sprzeglowy, nie oplaca sie tego robic na wyspach wiec szukam uzywki i teraz pytanie czy do mojej Beci 530d z 2000 roku ze stycznia podejdzie skrzynia z rocznika 2002, czy bedzie problem? Ponizej podaje linka jaka mam skrzynie i jaka moge kupic

http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=DL82&mospid=47545&hg=24&fg=05

http://cgi.ebay.co.uk/Bmw-E39-530d-auto-gearbox-diff-prop-2001-02-03-5-series-/320548312873?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4aa22b1729

Dziekuje za kazda pomoc pozdrawiam Eli.

Ps znalazlem na waszym forum ze ktos juz tak robil ale nie jestem na 100% pewny, niech ktos mnie utwierdzi w tym prosze, dzieki. Link do tematu ponizej:

viewtopic.php?f=102&t=74758&start=105

Edytowane przez eli32
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Linki mi nie dzialaja.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
działac bedzie sam mam wstawiona skrzynie za rocznikia 2002 , a moje auto jest z 1999 stara szkrzynia A5S360R , a teraz mam A5S390R. Nawet nie było potrzeby robić adaptacji skrzyni. Ale czy Twoja trzeba bedzie adaptowac to tylko servis Tobie powie i to dopiero po podłączeniu do komputera.
Opublikowano
Z ta adaptacja to sobie poradze poniewaz mam inpe i zajmuje sie diagnostykami koputerowymi wiec o to sie nie martwie, nie wiedzialem tylko czy nowsza skrzynka podejdzie, i tylko tyle chcialem wiedziec, jutro jade po skrzynie i mam nadzieje ze wieczorem bede juz jezdzil :D, dziekuje za szybkie odpowiedzi i wyjasnienie sprawy, dam znac jak przebiegla wymiana, pozdrawiam.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam panowie ASB zostala zmieniona na model z 2002r, zmiana przebiegla pomyslnie, tylko sprzeglo z mojej starej skrzyni nie pasowalo, ale zakupilem z tamta skrzynia sprzeglo wiec autko chodzi, nie potrzebowalem adaptacji, dolalem narazie oleju do stanu, niedlugo zmiana oleju i filterka, dziekuje za wszystkie odpowiedzi i za to ze to forum istnieje i jest tu bardzo duzo waznych informacji, a jezeli nie ma to znajda sie ludzie ktorzy pomoga, pozdrawiam serdecznie Eli