Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem 300 km (przebiegu :)) po wymianie tarcz, klocków i płynu hamulcowego (wszystko ATE, tarcze zwykłe). Wszystko działa niby dobrze, ALE hamulec cieniutko bierze 'u góry', a jak depnę trochę mocniej to ABS wkracza do akcji. Mam wrażenie, że na wyciętych starych tarczach mi lepiej hamowało, ładnie brało od góry i rzadko ABS się wcinał.

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
Tak jest, przy zapowietrzonych hamulcach chyba może jedno koło hamować mocniej, drugie słabiej, co za tym idzie jedno się będzie szybciej zatrzymywało i zadziała abs, wtedy możesz czuć ściąganie samochodu w którąś stronę przy hamowaniu.
Opublikowano
najgorsze, że prosto idzie, żadnego ściągania nie czuję.. pedał nie wpada w podłogę. A odpowietrzałem najpierw jakimś cudownym urządzeniem z allegro, a później normalnie metodą dwuosobową, słoiczkiem i wężykiem, i leciał czysty płyn bez bąbli.
Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano

witam

może zapowietrzona pompa. Podobnie miałem w poprzednim samochodzie (nie BMW i bez abs) przy depnięciu było niby ok ale góra była właśnie dziwnie słaba. Podczas odpowietrzania hamulcy przez nieuwagę doprowadziłem do opróżnienia zbiorniczka i zapowietrzyłem pompę. Odpowietrzyłem podobnie jak hamulce ale luzując przewody przy pompie.

pozdrawiam

Opublikowano

hm.. to moze ktoś wie jak odpowietrzyć pompe? "szukałem lecz nie znalazłem" :o

wątpie, zeby cokolwiek 'ot tak' padło ;(

Breast. Mouth. Waist.