Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niedawno kupiłem BMW e36 compact i podczas mycia go zauważyłem, że uszczelki przy szybkach bocznych (z prawej jak i z lewej strony) są, tak jakby, za krótkie. Między końcem uszczelki a brzegiem szyby przy lusterku jest przerwa przez którą może wpadać woda do wnętrza drzwi. Tak samo jest z obu stron, ostatnio idąc ulicą widziałem takie samo auto i w nim też te uszczelki były takie krótkie- zdaje się że tak jest dobrze.Mimo wszystko, dziwne wydaje mi się że jest taka przerwa- tak ma być, nie będzie się zbierać wilgoć we wnętrzu drzwi i powodować korozji, którą odkryje dopiero jak ruda przejdzie na wylot? Jeśli ktoś jeszcze nie bardzo rozumie o co mi chodzi, tutaj jest zdjęcie :D

http://img441.imageshack.us/img441/5414/dscn2124.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Pozdrawiam

http://img837.imageshack.us/img837/3526/5vk4.jpg
Opublikowano

Nic wielkiego sie nie dzieje(oprocz aspektow wizualnych).Guma pod wplywem warunkow atmosferycznych kurczy sie z biegiem czasu.Twoje auto ma ile lat?16? Mialo prawo sie tak stac(no chyba,ze ktos je przycial).Tak jak piszesz-Twoje nie jest pierwsze i nie ostatnie.

Woda do drzwi wlewa sie tak czy siak.Tym sie nie martw.Od tego sa otwory na dole drzwi coby sie woda wylewala(wazne zeby byly drozne).

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano
uszczelka na pewno się troszke skórczyła z biegiem lat, na zdjęciu widać że ta uszczelka jest przesunięta w lewo dlatego jest taka szczelina,ucięta nie jest..Koszt takiej uszczelki ok 70zł.
Opublikowano
Też mam podobnie i od strony pasażera w rożku mam już od dwóch lat malutką plamkę rdzy która systematycznie się powiększa :mrgreen: