Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się nad zmianą kompletu foteli welurowych

dokładnie tych z Galerii na mojej stronie http://www.putz3.strefa.pl/

na skórzane z wersji angielskiej - z tej aukcji http://allegro.pl/item1064361194_bmw_e39_kombi_skora_fotel_kanapa_tapicerka_m_tech.html

I teraz moje pytania:

1. Czy kanapa tylna z kombi 2000r pasuje do wersji sedan 1996r?

2. Czy elektryczne fotele będą bezproblemowo funkcjonować w moim aucie, gdyż u siebie mam regulację manualną + fotele pompowane

3. Czy taka wymiana nie jest zbytnią ingerencją w orginalność modelu - nie jest to wprawdzie zamiana typu stary grill na nową atrapę czy zmiana orginalnych lamp przedliftingowych na poliftową chininę, czemu jestem zdecydowanie przeciwny, ale zawsze moje fotele to fotele z którymi auto wyjechało z fabryki. Proszę tu o Waszą opnię.

Pozdrawiam @drian

Opublikowano

Bardzo dziękuję - szczerze mówiąc myślałem że to to samo :shock: więc jestem nieco zdziwiony/

Pozdrawiam @drian

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dostac e39 V8 bez skor jest na prawde ciezko... Rozumiem pytanie, bo e39 bez skor to porazka.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Dostac e39 V8 bez skor jest na prawde ciezko... Rozumiem pytanie, bo e39 bez skor to porazka.

No może porażka to mocne określenie, ale rzeczywiście przy V8 o fabrycznej mocy 235KM, dwustrefowym climatroniku, multifunkcyjnej kierownicy i moich obecnych BBS z polerowanych rantach (niech już się pochwalę) - brak skór wygląda co najmniej dziwnie :D ,ale tak wynika z VIN-u.

Chciałbym natomiast ponowić pytania numer 2 i 3 z początku postu dot. funkcjonowania foteli elektrycznych i ogólnie kwestii wymiany - jakie Wasze opinie?

@drian

Opublikowano

ad2- wiesz co, w E34 miałem pod fotelem kierowcy i pasażera kostkę do elektryki, zobacz, czy u Ciebie jest taka wolna kostka, schowana pod dywanikiem.

ad3 - wg mnie nie ma różnic w fotelach przed i po liftowych

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No może porażka to mocne określenie, ale rzeczywiście przy V8 o fabrycznej mocy 235KM, dwustrefowym climatroniku, multifunkcyjnej kierownicy i moich obecnych BBS z polerowanych rantach (niech już się pochwalę) - brak skór wygląda co najmniej dziwnie :D ,ale tak wynika z VIN-u.

Chciałbym natomiast ponowić pytania numer 2 i 3 z początku postu dot. funkcjonowania foteli elektrycznych i ogólnie kwestii wymiany - jakie Wasze opinie?

@drian

No, miedzy bogiem a prawda to chyba masz tam tylko to co bylo w standardzie w 535, moze ktos chcial jeszcze zaoszczedzic na tapicerce. :roll: Oprocz tych obecnych felg oczywiscie...

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
No, miedzy bogiem a prawda to chyba masz tam tylko to co bylo w standardzie w 535, moze ktos chcial jeszcze zaoszczedzic na tapicerce. :roll: Oprocz tych obecnych felg oczywiscie...

No to mnie kolega zrównał z ziemią, ale nie chcę tutaj wchodzić w konflikt, gdyż rzeczywiście brakuje tu nieco (delikatnie mówiąc) z wyposażenia. Być może ktoś nieco chciał zaoszczędzić - ciężko mi oceniać sytuację jakiegoś Hansa sprzed kilkunastu lat. Nie zmienia to faktu, że jestem zakochany w moim E39 - auto w Niemczech miało 2 właścicieli - ojciec i syn, do Polski sprowadził je mój wujek kilka lat temu a od XII.2009 ja stałem się jego posiadaczem.

Ciągnąć jednak kwestię wyposażenia - auto posiada kolor Cosmosschwarz mettalic, chromowane wszystkie listwy zewnętrzne+chromowany grill przedliftingowy, radio BMW Bussines RDC, telefon i wszystkie biało-czerwone lampy BMW - czy kolega orientuje się, czy to również było w standardzie w 1996 roku? Można to jakoś sprawdzić? Pytam z czystej ciekawości.

@drian

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie nie, nie chcialem absolutnie nikogo z ziemia zrownywac :!: :o Moj tok myslenia prowadzil w innym kierunku; czesto zmienia sie tapicerke na zwykla, najtansza po powodzi, czy jakims pozarze... Jak bys mial indywiduala z maxymalnym wyposarzeniem i zwykly (nie kolorowy nawet) welur, to byloby to podejrzane.

Co do opcji podstawowych w danym silniku w danym roku, najlepszy i najpewniejszy jest telefon do ASO :cool2:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Niektórzy po prostu nie lubia skóry nawet gdy ładnie wyglada. W lato d.... sie poci i ślizga a zimą zimno w nery (oczywiście dopóki nie włączysz podgrzewania siedzeń) ale z tyłu po dłuzszym postoju na mrozie jest nieciekawie. Mi najbardziej podchodzi alcantra :cool2: w fotelach kubełkowych.