Skocz do zawartości

E39 535i - zmiana foteli na skórę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się nad zmianą kompletu foteli welurowych

dokładnie tych z Galerii na mojej stronie http://www.putz3.strefa.pl/

na skórzane z wersji angielskiej - z tej aukcji http://allegro.pl/item1064361194_bmw_e39_kombi_skora_fotel_kanapa_tapicerka_m_tech.html

I teraz moje pytania:

1. Czy kanapa tylna z kombi 2000r pasuje do wersji sedan 1996r?

2. Czy elektryczne fotele będą bezproblemowo funkcjonować w moim aucie, gdyż u siebie mam regulację manualną + fotele pompowane

3. Czy taka wymiana nie jest zbytnią ingerencją w orginalność modelu - nie jest to wprawdzie zamiana typu stary grill na nową atrapę czy zmiana orginalnych lamp przedliftingowych na poliftową chininę, czemu jestem zdecydowanie przeciwny, ale zawsze moje fotele to fotele z którymi auto wyjechało z fabryki. Proszę tu o Waszą opnię.

Pozdrawiam @drian

Opublikowano
Tylna kanapa z kombi nie pasują do sedana.
Opublikowano
  • Autor

Bardzo dziękuję - szczerze mówiąc myślałem że to to samo :shock: więc jestem nieco zdziwiony/

Pozdrawiam @drian

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dostac e39 V8 bez skor jest na prawde ciezko... Rozumiem pytanie, bo e39 bez skor to porazka.

BMW Schnellservice
Mechanik
Elektronik

Opublikowano
  • Autor
Dostac e39 V8 bez skor jest na prawde ciezko... Rozumiem pytanie, bo e39 bez skor to porazka.

No może porażka to mocne określenie, ale rzeczywiście przy V8 o fabrycznej mocy 235KM, dwustrefowym climatroniku, multifunkcyjnej kierownicy i moich obecnych BBS z polerowanych rantach (niech już się pochwalę) - brak skór wygląda co najmniej dziwnie :D ,ale tak wynika z VIN-u.

Chciałbym natomiast ponowić pytania numer 2 i 3 z początku postu dot. funkcjonowania foteli elektrycznych i ogólnie kwestii wymiany - jakie Wasze opinie?

@drian

Opublikowano

ad2- wiesz co, w E34 miałem pod fotelem kierowcy i pasażera kostkę do elektryki, zobacz, czy u Ciebie jest taka wolna kostka, schowana pod dywanikiem.

ad3 - wg mnie nie ma różnic w fotelach przed i po liftowych

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No może porażka to mocne określenie, ale rzeczywiście przy V8 o fabrycznej mocy 235KM, dwustrefowym climatroniku, multifunkcyjnej kierownicy i moich obecnych BBS z polerowanych rantach (niech już się pochwalę) - brak skór wygląda co najmniej dziwnie :D ,ale tak wynika z VIN-u.

Chciałbym natomiast ponowić pytania numer 2 i 3 z początku postu dot. funkcjonowania foteli elektrycznych i ogólnie kwestii wymiany - jakie Wasze opinie?

@drian

No, miedzy bogiem a prawda to chyba masz tam tylko to co bylo w standardzie w 535, moze ktos chcial jeszcze zaoszczedzic na tapicerce. :roll: Oprocz tych obecnych felg oczywiscie...

BMW Schnellservice
Mechanik
Elektronik

Opublikowano
  • Autor
No, miedzy bogiem a prawda to chyba masz tam tylko to co bylo w standardzie w 535, moze ktos chcial jeszcze zaoszczedzic na tapicerce. :roll: Oprocz tych obecnych felg oczywiscie...

No to mnie kolega zrównał z ziemią, ale nie chcę tutaj wchodzić w konflikt, gdyż rzeczywiście brakuje tu nieco (delikatnie mówiąc) z wyposażenia. Być może ktoś nieco chciał zaoszczędzić - ciężko mi oceniać sytuację jakiegoś Hansa sprzed kilkunastu lat. Nie zmienia to faktu, że jestem zakochany w moim E39 - auto w Niemczech miało 2 właścicieli - ojciec i syn, do Polski sprowadził je mój wujek kilka lat temu a od XII.2009 ja stałem się jego posiadaczem.

Ciągnąć jednak kwestię wyposażenia - auto posiada kolor Cosmosschwarz mettalic, chromowane wszystkie listwy zewnętrzne+chromowany grill przedliftingowy, radio BMW Bussines RDC, telefon i wszystkie biało-czerwone lampy BMW - czy kolega orientuje się, czy to również było w standardzie w 1996 roku? Można to jakoś sprawdzić? Pytam z czystej ciekawości.

@drian

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie nie, nie chcialem absolutnie nikogo z ziemia zrownywac :!: :o Moj tok myslenia prowadzil w innym kierunku; czesto zmienia sie tapicerke na zwykla, najtansza po powodzi, czy jakims pozarze... Jak bys mial indywiduala z maxymalnym wyposarzeniem i zwykly (nie kolorowy nawet) welur, to byloby to podejrzane.

Co do opcji podstawowych w danym silniku w danym roku, najlepszy i najpewniejszy jest telefon do ASO :cool2:

BMW Schnellservice
Mechanik
Elektronik

Opublikowano
Niektórzy po prostu nie lubia skóry nawet gdy ładnie wyglada. W lato d.... sie poci i ślizga a zimą zimno w nery (oczywiście dopóki nie włączysz podgrzewania siedzeń) ale z tyłu po dłuzszym postoju na mrozie jest nieciekawie. Mi najbardziej podchodzi alcantra :cool2: w fotelach kubełkowych.