Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem autko pare lat temu (525i 24V "92) i od począdku mam problemy ze skrzynią (5HP-18)

Dzisiaj znów weszła w tryb awaryjny no i szykuje się wymiana :cry2: . Czwartego automata już nie chcę w nią wpychać(bo to już trzeci za mojej kadencji) więc poważnie myślę o przeróbce na manuala. Nie wiem czy to dużo zachodu z tym i czy się opłaca napiszcie proszę jak sytuacja wygląda co jak i za ile :modlitwa: . Może znacie warsztaty w okolicach Zamościa (woj. Lublin) które się takimi rzeczami zajmują.

Pomóżcie mi doradźcie coś bo zdrowie już trace przez te automaty :mad2:

Pzdr.

Opublikowano

Nikt się nie orientuje w tych sprawach?

To może warsztacik w lubelskim ktoś zna, nie musi już być koło Zamościa :modlitwa:

Opublikowano

Witam

Kiedyś kolega przekładał z automatu na manuala, i poszło bez problemu.

Musisz kupić:

- sprzęgło kpl.

- skrzynie

- pedały

- pompkę pedału

- pompkę wysprzęglika

- dyfer

- wał napędowy

Nie jestem pewien na 100%

Podejdę do znajomego spytam się co trzeba i ile by kosztowała taka zamiana.

Jeśli masz kanał to nie ma problemu, powinieneś sam sobie poradzić, a zaoszczędzisz trochę grosza.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Za tą wymianę kilkukrotną i pomysle na zmianę na manuala miałbyś porządny remont skrzyni. Kurcze :!: Wydać pieniądze raz i mieć święty spokój :idea:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano

Słyszałem że jeszcze trzeba zmieniać program silnika czy coś takiego (mówił gościu że z elektroniką dużo zachodu) czy to prawda czy tylko udawał że się zna?

Autko narazie stoi a ja planuje wyjąć elektronikę ze starej skrzyni obczaić czy to nie skomplikowane, jak nie to spróbuje podmienić; może to gdzieś tu coś padło.

P.s. Dalej myśle o przeróbce na manuala.