Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie banalne ale nurtuje mnie .

Kontrolka rezerwy paliwa zapala się i gasnie czy ona zapala się na stałe i wtedy mam ok 8 litrów rezerwy czy tylko pierwsze jej zapalaenie pokazuje ,że już jest 8 litrów rezerwy.Może mnie ktoś oswieci .Wiem ,że nie jeździ się do końca ale dobrze wiedzieć:) :D

Opublikowano
ja nie wiem bo mi sie zawiesiło coś i jak mam pusto w baku to wskaźnik pokazuje połowe :mrgreen: ale moze w instrukcji jest napisane.
howgh!
Opublikowano
z ta rezerwa to jest troszke dziwna sprawa - jak wskazowka schodzi ponizej 20 to zaczyna dziwnie pokazwac..... czasem mam tak ze swieci jakis czas rezerwa a jak przerjade kawalek to gasnie - ale kiedys to zbadalem i wyszlo na to ze jak ciagle swieci to mam jeszcze do przejechania ok 40 km ( po miescie) ....... a jak juz sa opary w baku to spadaja mi obroty i na zakretach przygasa - to znak ze zaraz stanie :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W poprzedniej E34 miałem tek, że jak się zapalała rezerwa i już nie gasła, to miałem w baku około 12 litrów (zawsze takowałem do pełna). Jak sobie mrygała, to ją olewałem.

Czsami przeginałem i potem na stacji wlewałem 80l pod korek, czyli juz na oparach jechałem, ale to nieczęsto się zdarzało.

Aktualnym autem jeżdżę na gazie i jak mi wskazówka spadnie poniżej około 30l, to jadę na stację i uzupełniam do 40 litrów z groszem. Staram się, żeby wskazówka zawsze stała w okolicach pionu.

Kai
Opublikowano
Podobno to zapalanie się rezerwy na chwilę i gaśnięcie jest po to żeby driver wiedział że rezerwa działa i jak rzeczywiście będzie mało paliwa to się zapali. W sumie dobra rzecz która na początku trochę mnie denerwowała
Opublikowano
ja nie wiem czy to prawda z tym zapalanie sie na chwile bo u mnie nie zapaliła sie nigdy nawet na sekunde :) ale moze mam lampke zwaloną albo coś.
howgh!