Skocz do zawartości

Jak sprawdzic rodzaj oleju (ewentualnie historie auta)???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! od niedawna jestem posiadaczem 523i z 98r. jak na razie nie stwierdzilem ubytku oleju w silniku ale zastanawiam sie jak moge dowiedziec sie jakim jest teraz olejem zalany. na liczniku ma najechane 207tys (ile w rzeczywistosci to nie wiem [chociaz stan auta przemawia za tym ze przebieg jest autentyczny... nie jest zlachana ani zmeczona a w niemcowni miala tylko jednego wlasciciela- kobiete 59r]). na chwile obecna nie mam pozapalanych zadnych inspekcji itd wiec nie chcialbym niepotrzebnie wymieniac olej. czy jest jakas mozliwosc stwierdzenia jaki jest teraz zalany??? moze w aso powiedza mi na jakim oleju ostatnio smigala moja bunia.

ps. ktory serwis w polsce (bo w elblagu nie ma aso bmw) moglby powiedziec mi przez telefon lub droga mailowa cos o histori mojego auta (kiedy i z jakim przebiegiem byl ostatni raz w serwisie itd). czy jest taka mozliwosc zeby zrobili to za free, jesli tak to gdzie??? moze jest ktos z forum kto ma jakies specjalne dojscia???

Opublikowano
Moze masz cos w ksaizce serwisowej? Jesli byl serwisonway to powinna byc pieczatka warsztatu, moze by go tak namierzyc ;) i sie zwyczajnie zapytac ? :roll:
Opublikowano
Moze masz cos w ksaizce serwisowej? Jesli byl serwisonway to powinna byc pieczatka warsztatu, moze by go tak namierzyc ;) i sie zwyczajnie zapytac ? :roll:

wiatm sasiada z malborka :lol:

jakas ksiazka serwisowa jest ale prowadzona tylko do 98tys

Opublikowano
Witam :D Szkoda ze tej ksiazki nie ma, to by napewno ulatwilo sprawe. Ostatecznie trzeba bedzie te niemke namierzyc :norty:,jesli sie nie uda w inny sposob . Pozdro
Opublikowano

Chyba jednak łatwiej wymienić olej, filtry i mieć na pewien czas z głowy. Zawsze trzeba się z tym liczyć po zakupie auta, chyba, że mamy pewność co było przed. Nie wiesz czy handlarz nie skasował inspekcji dla spokojności :)

Co do auta to jest śliczne, powiem szczerze, że (jeśli to jest ten co wisiał na Allegro u zyklona) myślałem czy go nie kupić, ale ostatecznie ten automat mnie zniechęcił. Życzę wielu kilometrów bezawaryjnej jazdy :cool2:

Opublikowano
Co do auta to jest śliczne, powiem szczerze, że (jeśli to jest ten co wisiał na Allegro u zyklona) myślałem czy go nie kupić, ale ostatecznie ten automat mnie zniechęcił. Życzę wielu kilometrów bezawaryjnej jazdy :cool2:

to dokladnie to auto :lol: :lol: :lol: moj znajomy (razem z paroma ziomkami) sprowadza autka i chcialem zeby mi jakas ladna beemke przyciagnal ale tak sie zlozylo ze zanim wyjechal do niemiec to ona juz byla w elblagu. jego ziomek ja sprowadzil (bardzo czesto sprowadza wlasnie bawarki).

dla zainteresowanych to ZYKLON nie jest zadnym komisem lub handlarzem. to gosciu ktory robi sesje zdjeciowa i wystawia auta na allegro

Opublikowano
Zadzwoń do serwisu do Wrocławia ul. Karkonowska. Tam mi powiedzieki wszystko o mojej buni, z wydrukiem wyposarzenia i wszystkimi wymianami jaki były, gratis. Polecam :cool2:

ok dzis zadzwonie

Opublikowano

Jeśli ostatni raz był w serwisie przy 98tysiącach to za wiele się o oleju nie dowiesz :wink:

Ale dzwoń, może coś ciekawego Ci powiedzą :)

Opublikowano

to dokladnie to auto :lol: :lol: :lol: moj znajomy (razem z paroma ziomkami) sprowadza autka i chcialem zeby mi jakas ladna beemke przyciagnal ale tak sie zlozylo ze zanim wyjechal do niemiec to ona juz byla w elblagu. jego ziomek ja sprowadzil (bardzo czesto sprowadza wlasnie bawarki).

dla zainteresowanych to ZYKLON nie jest zadnym komisem lub handlarzem. to gosciu ktory robi sesje zdjeciowa i wystawia auta na allegro

Kojarzę tego Zyklona. Pamiętam, ze miał zawsze kilka bardzo ciekawych aut na stanie z cenami całkiem normalnymi i w dość ładnym stanie. Swego czasu - jako pierwsze auto - szukałem Audi A6 C4 2.5 TDI 140km i miał jedno piękne QUATTRO w skórce i elektryce - ale cena wtedy była dla mnie za wysoka.Ale fura była zacna.

Pzdr.