Skocz do zawartości

316 coupe Blokada klapki wlewu paliwa naprawa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Chcialbym naprawic blokade klapki wlewu paliwa . Zauwazylem ze mechanizm jest nawet reaguje ten elektromagnes w nim na pilota ale nie ma tego kawalka drutu ktory powinien sie wysuwac i wsuwac do klapki .

Mozna dokupic caly mechanizm czy lepiej probowac tam druta jakiegos dorobic ?

nie moge tego odkrecic ale zalatwie ten srubokret gwiazdkowy i powinno pojsc .

ps Polska dziki kraj , paliwo kradna wczoraj zatankowalem 30 litrow podjechalem 800 metrow pod blok dziewczyny a rano nie ma paliwa a zbiornik mam szczelny.

Opublikowano

Zanim cokolwiek zrobisz, sprawdź czy do cewki siłownika dopływa prąd.

Ja jeździłem rok z klapką trzymającą się na sprężynie, bo nie miałem czasu zajrzeć... jak zajrzałem, to okazało się, że winna była śniedź na stykach... szczotka druciana i dwa lata już domyka się bez problemów.

To, że w cewce nie ma bolca, nie znaczy że się zgubił (raczej mało prawdopodobne) a raczej, że brak jest zasilania, żeby go podnieść.

Opublikowano

Napisalem wyraznie ze nie ma bolca .Prad dochodzi i rusza silownikiem .Bolec musi byc dluzszy niz sam silownik wiec nie ma opcji ze sie schowal do srodka silownika .

Ide dzis do obi dobrac srubokreta do wykrecenia tego bo to zdajsie torx jest.

Opublikowano
Ceny są takowe http://www.allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=bmw+si%C5%82ownik+klapki. W sumie Możesz spróbować rozebrać ten siłowniczek (jeśli jest rozbieralny) i zobaczyć, może coś ludzkiego wykombinujesz, jeśli nie jest rozbieralny to pozostaje np jakiś kawałek drutu wtopić w pozostałość lub coś przykleić, jeden i drugi sposób mało wytrzymały ale jeśli ktoś będzie chciał Ci skroić paliwo to nawet oryginał go nie powstrzyma jak sam widzisz zresztą.
Opublikowano

Wlasnie mysle czy to zakladac ta blokade czy skombinowac sobie korek na kluczyk od np seri 5 tylko nie wiem czy bedzie pasowal .

Klapka jest tak delikatna ze wystarczy srubokret i mozna ja wylamac a to juz ciezej bedzie naprawic .

Opublikowano
Ja u znajomego zrobiłem - kolego drut z elektrody :P i jak nowe.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"