Skocz do zawartości

316 coupe Blokada klapki wlewu paliwa naprawa ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Chcialbym naprawic blokade klapki wlewu paliwa . Zauwazylem ze mechanizm jest nawet reaguje ten elektromagnes w nim na pilota ale nie ma tego kawalka drutu ktory powinien sie wysuwac i wsuwac do klapki .

Mozna dokupic caly mechanizm czy lepiej probowac tam druta jakiegos dorobic ?

nie moge tego odkrecic ale zalatwie ten srubokret gwiazdkowy i powinno pojsc .

ps Polska dziki kraj , paliwo kradna wczoraj zatankowalem 30 litrow podjechalem 800 metrow pod blok dziewczyny a rano nie ma paliwa a zbiornik mam szczelny.

Opublikowano
3000l/100km. Czołg tyle nie pali :shock:
Opublikowano

Zanim cokolwiek zrobisz, sprawdź czy do cewki siłownika dopływa prąd.

Ja jeździłem rok z klapką trzymającą się na sprężynie, bo nie miałem czasu zajrzeć... jak zajrzałem, to okazało się, że winna była śniedź na stykach... szczotka druciana i dwa lata już domyka się bez problemów.

To, że w cewce nie ma bolca, nie znaczy że się zgubił (raczej mało prawdopodobne) a raczej, że brak jest zasilania, żeby go podnieść.

Opublikowano
  • Autor

Napisalem wyraznie ze nie ma bolca .Prad dochodzi i rusza silownikiem .Bolec musi byc dluzszy niz sam silownik wiec nie ma opcji ze sie schowal do srodka silownika .

Ide dzis do obi dobrac srubokreta do wykrecenia tego bo to zdajsie torx jest.

Opublikowano
Ceny są takowe http://www.allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=bmw+si%C5%82ownik+klapki. W sumie Możesz spróbować rozebrać ten siłowniczek (jeśli jest rozbieralny) i zobaczyć, może coś ludzkiego wykombinujesz, jeśli nie jest rozbieralny to pozostaje np jakiś kawałek drutu wtopić w pozostałość lub coś przykleić, jeden i drugi sposób mało wytrzymały ale jeśli ktoś będzie chciał Ci skroić paliwo to nawet oryginał go nie powstrzyma jak sam widzisz zresztą.
Opublikowano
  • Autor

Wlasnie mysle czy to zakladac ta blokade czy skombinowac sobie korek na kluczyk od np seri 5 tylko nie wiem czy bedzie pasowal .

Klapka jest tak delikatna ze wystarczy srubokret i mozna ja wylamac a to juz ciezej bedzie naprawic .

Opublikowano
Ja u znajomego zrobiłem - kolego drut z elektrody :P i jak nowe.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"