Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam moja Siodemeczke dopiero od tygodnia i chcialbym zapytac do czego sluzy prawe pokretlo przy zegarach oraz dzwignia pod dzwignia od wycieraczek. Pod wycieraczkami podejzewam ze jest tempomat ale naciskam, przelaczam i nic (nie mialem wczesniej tempomatu) , jak to sie obsluguje?? No i to prawe pokretlo, nie powinno sie nim zmieniac opcji komputera? Bo mi w czasie jazdy na tym pasku z komunikatami nic sie nie wyswietla, tak ma byc czy cos z tych rzeczy mi nie dziala?? Prosilbym o wyjasnienie obslugi tych rzeczy oraz ogolnie komputera na desce. Aha i jeszcze pytanko, czy przy przekreceniu kluczyka taka skala ze swiecacych prostokatow to jest stan oleju w silniku?? Z gory dzieki i pozdrawiam :)
Pozdrawiam
Opublikowano

1. Gratulacje zakupu auta

2. Prawy przycisk służy do przeglądania błędów na wyświetlaczu komputera( w czasie jazdy nic się nie powinno wyświetlać, ma być tylko podświetlony pasek kompa) Przycisk ten służy do tego, żeby w razie występowania dwóch błędów albo i więcej-czyli np uruchamiasz zapłon wyskakuje komunikat za mało oleju , za mało płynu chłodzącego, brak światła i jeszcze coś, to wtedy możesz tym przyciskiem zobaczyć każdy z tych komunikatów.

3. Jeżeli tempomat nie reaguje w czasie jazdy na żadnej pozycji- może być uszkodzony...

4. Prostokąciki wskazują kiedy trzeba zmienić olej, czym mniej tym oczywiście bliżej wymiany...

Pozdrawiam

Opublikowano

tempomat dziala umnie powyzel 40km na /h phasz dzwigienke do przodu i wtedy powinien zalapac predkosc jaka jedziesz , w cisniecie dzwigni powoduje zapamietanie predkosci , i gdy po wylaczeniu tempomatu ponownie go zalaczysz niezaleznie od predkosci jazdy powinien wrocic do predkosci zapamietanej :) prawym mozna tez zmienic jezyk wyswietlanych komunikatow,.

A co do komunikatow jezeli masz duze bc oraz dzwignie od kierunkow z przyciskiem bc to wcisniecie dzwigni kierunkow spowoduje wyswietlanie kolejno info z bc , czyli czas, data zuzycie paliwa etc.....pozdr

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg

Opublikowano
Przy pomocy prawego przycisku możesz też np. zmieniać język wyświetlacza. Jest kilka do wyboru, ale bez polskiego...