Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
według miernika mam pobór 1,6 amper, po wyciągnięciu bezpiecznika 9 (panel klimy wygasa) pobór spada do 0,2 amper, w tym panelu cały czas pracuje mały silniczek z wentylatorkiem, nawet kilka godzin po wygaszeniu auta, czy ten silniczek jest odpowiedzialny za tak duzy pobór prądu? trzeba wymienić cały panel? czy wystarczy rozłączyć ten silniczek :) prosze o pomoc jesli ktos mial podobne problemy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy wiatraczek w panelu działa cały czas czy tylko ci się tak wydaje?

Zeby się upewnić to musisz wsiąść do auta zamknąć drzwi i absolutnie niczego nie włączać przez około 15 , 20 minut. Powinien ucichnąć.

Ale nawet otwarcie drzwi go uruchamia więc łatwo pomysleć , że działa non stop.

Ale 1,6 A na taki mały wiatraczek to coś mi się wydaje za dużo :?

Ale tego nie jestem pewny.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
tak, chodzi cały czas, zamknołem sie w aucie i nawet 30 min siedziałem i chodzi cały czas, tez wydaje sie to dziwne zeby taki maly silniczek pobierał tyle prądu
Opublikowano
Powinno zgasnąć dokładnie po 15-tu minutach, jeżeli nie ,to czy dużo czy mało i tak nie powinno pobierać prądu... Może jest coś nie tak z modułem komfortu i ktoś podpiął na stałe, tak jak często bywa w e34, koledzy piszą o podświetleniu przycisków szyb, które nie chce zgasnąć i wyładowywuje aku...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli wiatraczek chodzi non stop to padł panel klimatronika lub moduł komfortu.
Opublikowano

Kurde, od wczoraj zauważyłem identyczny objaw w swoim aucie. Co prawda nie siedziałem 15 minut, ale chodzi. Dziś otworzyłem samochód i nadal chodzi, ale jak ktoś wcześniej pisał, nawet otworzenie drzwi może go uruchomić, tak więc nie wiem.

Dzyzio255 orientujesz się może jakie są koszty tych rzeczy co wymieniłeś ? I co byś polecił najpierw, elektryka czy od razu walić na warsztat ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie myśl na zapas tylko sprawdź czy sie wyłączy.

jak masz auto pod domem to możesz otworzyć szybę i za jakieś 20 minut wsadź głowę do środka i posłuchaj czy ucichł.

Opublikowano
Każde otwarcie drzwi powoduje uruchomienie tego wentylatorka, nawet po 24 godzinach, też myślałem że mi nie działa, posiedziałem 15 minut i się wyłącza. Opłacało się stracić te parę minut, pewność ,że wszystko działa-bezcenne :D