Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.od dzisiaj mam taki problem; dzisiaj rano zapaliłem auto,a ze było dosyć ciepło to odpalił na gazie po chwili przełączył sam na benzynę,bo jak domniewam złapał niższą temperaturę(droga przy lesie) czasami tak się zdarzało...ale ku mojemu zdziwieniu auto zgasło.próbowałem odpalić na benzynie oczywiście ,kręciłem chyba z minutę i nic.dopiero jak przełączyłem na gaz to odpalił.jechałem na gazie próbowałem przełączać na benzynę kilka krotnie i cały czas auto nie chciało chodzić dopiero na rozgrzanym silniku objawy ustały.gdy wracałem z pracy to miałem ten sam problem.co to może być
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK
Opublikowano
z tego co piszesz idzie sie omyslec ze jest sekwencja , nie chce sie madrowac ale na benzyne przelacza sie glownie jak jest za male cisnienie gazu ,zreszta nie tylko.Zapewne masz ustawioniona min temp przelaczania +-15-30stopni,tak wiec musialo by do takiej temp spasc ,ale cos tu nie gra ile ci to chodzi na tym gazie??
fajne autko, tylko maly silnik")
Opublikowano
witam.nie mam sekwencji tylko instalację z blosem.ale to nie o gaz chodzi.tylko oto,ze silnik zimny nie chciał chodzić na benzynie.teraz jest już w porządku samo się naprawiło.ale chciałbym się dowiedzieć co było przyczyną niedomagania pracy silnika na benzynie
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK