Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Spalanie gazu w 2 litrowym silniku wyszlo mi 18,6l/100km. Czy to aby troche nie za duzo ? Moze gaz do regulacji ? Jak myslicie ?
Opublikowano
stanowczo za dużo mi w BMW 730 na sekwencji pali 13l/100km. Pojedź do dobrego fahowca niech ci wyreguluje. Uważam że w tym jest problem skoro to nowa instalacja.
Opublikowano

mam tez stary typ instalacji i mi mniej pali chociaz na miescie przy ostrym bucie wyszlo mi 20l/100km

w trasie okolo 13 jazda do 120km/h

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano

nie za duzo. ja stawiam, ze jeszcze nie potrafisz jezdzic oszczednie. trening czyni mistrza.

mi w starszym typie instalacji w zime spala mi okolo 16 litrow, teraz mi ciagnie 13. wszystko to w miescie. w trasie natomiast udalo mi sie zejsc do 9 :shock:

przy obecnych cenach przeliczajac to wychodzi mi jakbym spalil +/- 6l benzyny, wiec oszczednosc jest spora.

Opublikowano
nie za duzo. ja stawiam, ze jeszcze nie potrafisz jezdzic oszczednie. trening czyni mistrza.

mi w starszym typie instalacji w zime spala mi okolo 16 litrow, teraz mi ciagnie 13. wszystko to w miescie. w trasie natomiast udalo mi sie zejsc do 9 :shock:

przy obecnych cenach przeliczajac to wychodzi mi jakbym spalil +/- 6l benzyny, wiec oszczednosc jest spora

kolego to moze podziel sie informacja jak ci sie udało zejsc do tych 9

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano
Witam.Miasto 20l trasa taka jak na Tarnów Rzeszów 11l silnik 3.5 lpg sekwencja ciekły wtrysk .16l miasto? Chciałbym tak mieć. Pozdrawiam.
Pozdrawiam
Opublikowano
Mi się wydaje że 9 litrów jest nie do zrobienia na gazie, może kolega pomylił się w obliczeniach spalania... 9 to mi się udawało ale w escorcie ze znacznie mniejszym silnikiem...
Opublikowano

Koledzy spokojnie; mi ze starym typem instalacji lpg z silnikiem m20b20 spaliła na trasie Lublin- Koszalin- Lublin (w sumie 1200 km) spalanie wyszło 9,76 l/ 100 km na lpg, dlatego wkurza mnie gdy ktoś twierdzi że nie da się zejść poniżej 10 litrów gazu na 100 km. Prawidłowo ustawiona instalacja powinna palić od 15-20% gazu więcej niż benzyny.

W prostym przeliczeniu:

BMW 520i 12V (M20B20) & BMW 520i (M20B20) ECE ver. (wersja z podwyższoną kompresją)

manual

- 90km/h: 7,5 (*7,4) / ECE ver. 6,8

7,5l (benz) * 1,2= 9l(lpg)

Opublikowano
Ja mam chyba M50B20 :) jak nie, to poprawcie.

Tak tak oczywiście m50b20 TU czyli vanos.

Powinna Ci palić koło 8l benzyny (tyle pali m50b20 w piątce kombi e34 mojego ojca), czyli gazu przy spokojnej jeździe gdzieś około 11l/100km. Wiadomo jak będziesz szalał to i w 15-stu się nie zmieścisz.

Opublikowano
Koledzy spokojnie; mi ze starym typem instalacji lpg z silnikiem m20b20 spaliła na trasie Lublin- Koszalin- Lublin (w sumie 1200 km) spalanie wyszło 9,76 l/ 100 km na lpg, dlatego wkurza mnie gdy ktoś twierdzi że nie da się zejść poniżej 10 litrów gazu na 100 km. Prawidłowo ustawiona instalacja powinna palić od 15-20% gazu więcej niż benzyny.

W prostym przeliczeniu:

BMW 520i 12V (M20B20) & BMW 520i (M20B20) ECE ver. (wersja z podwyższoną kompresją)

manual

- 90km/h: 7,5 (*7,4) / ECE ver. 6,8

7,5l (benz) * 1,2= 9l(lpg)

No to gratulacje jak zrobiłeś 1200 km przez nasz kraj ze spalaniem 9,76, musiałbyś jechać te 1200 km bez zatrzymywania na światłach bez korków, wyprzedzania i przez miasto też jechać 90 :D

Dane fabryczne zawsze odbiegają od stanu faktycznego, mam katalog gdzie jest napisane że e32 750 spala średnio 12,8 litra i co też w to mam wierzyć ?? :P

Możesz się wkurzać ile chcesz, ale nikt nie zaprzeczył , że się nie da(napisałem, że mi się wydaje-i według mnie silniki bmw 2,0 do oszczędnych nie należą . Taki wynik można uzyskać na autostradzie jadąc 90-100 tylko kto tak jeździ po autostradzie ?? Tir-y szybciej śmigają. Poprostu dla mnie taki wynik jest niewyobrażalny, bo nie kupuje się mocnego auta żeby jeździć jak ciapa i blokować ruch. Ale każdy ma swój styl jazdy i niech tak zostanie nie ma sensu się o to kłucić. Moje wyniki z autami w gazie powyżej 2,0 -e32 730 najmniejsze spalanie 14l, omega a 2.0 11,8 według kompa... I wynik 9l dla MNIE jest nie do zrobienia, chyba że w e39 z sekwencją, ale nie było tu mowy o e39...

Opublikowano
Mi się wydaje że 9 litrów jest nie do zrobienia na gazie, może kolega pomylił się w obliczeniach spalania... 9 to mi się udawało ale w escorcie ze znacznie mniejszym silnikiem...

Ja mam 2.0 M50 150km 24v Sekwencja BRC 7-9 litrów w trasie jak najbardziej możliwe... w mieście max 13... Zainwestujcie trochę w świece filtry sonde lambda ... przeczyszczenie przepływki też nie zaszkodzi... To się zdziwicie ile pieniędzy wywalaliście w błoto... nie mówię już o tym że silnik będzie o wiele bardziej żwawy... jak by mi miało auto palić 16 litrów to chyba to by musiała być 7er w opancerzonej wersji prezydenckiej... Pozdro

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
Opublikowano

Ja mam 2.0 M50 150km 24v Sekwencja BRC 7-9 litrów w trasie jak najbardziej możliwe... w mieście max 13... Zainwestujcie trochę w świece filtry sonde lambda ... przeczyszczenie przepływki też nie zaszkodzi... To się zdziwicie ile pieniędzy wywalaliście w błoto... nie mówię już o tym że silnik będzie o wiele bardziej żwawy... jak by mi miało auto palić 16 litrów to chyba to by musiała być 7er w opancerzonej wersji prezydenckiej... Pozdro

Tak, ale niestety ja nie mam sekwencji, tym bardziej nie BRC :)

Opublikowano
Tak, ale niestety ja nie mam sekwencji, tym bardziej nie BRC

Kto tanio kupuje ten 2 razy traci :)

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
Opublikowano
Kupilem dopiero co auto, kupilem juz z gazem, wiec nie jak to wybieralem :(

Nie chcę drążyć tego dalej bo to temat o spalaniu ale skoro kupowałeś auto to miałeś wybór... i mogłeś kupić z sekwencją... no chyba że ktoś stał nad tobą z pistoletem przy twojej głowie ale podejrzewam że nie...

Opublikowano
Nie, auto po prostu kupilem forumowe, na prawde dobre, zadbane, o co nie latwo juz w tym modelu. Dlatego kupilem tak i chyba w wakacje przerobie po prostu na sekwencje sobie i tyle, a na razie regulacja mnie czeka raczej, bo kazde, nawet b. spokojne ruszanie ze swiatel to skok wskazowki spalania powyzej 30l/100km i tak puki nie odpuszcze gazu (albo wyrownam obroty do predkosci).