Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmmm... :think:

zgodnie ze specyfikacją to: 95 Ah 800 A... to minimum... :oops:

a jeśli chodzi o producenta... to polecam firmę VARTA lub BOSCH... :cool2:

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
Ja mam 110Ah z Boscha.
Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W
Opublikowano
Ja mam 110Ah z Boscha.

i mieści Ci się??

z tego co wiem to max 100Ah o wym. 353x175x190

mój stary ma 100Ah i 3,5 roku ale od jakiegoś czasu problemy, wystarczy że trochę poświecą lampki w środku i pogra radio i kable idą w ruch, nie wspominając już w ogóle o załączaniu webasta

Zastanawiam się nad Centrą Futurą 100Ah, Bosch Silver S5 100Ah, a Varta Silver 100Ah ale szczerze mówiąc niewielkie mam pojęcie co lepsze...

Jedyna co mi jeszcze wiadomo na temat tych modeli to że Bosch i Varta mają prąd rozruchowy 830A, a Centra 900A

Opublikowano
Z tego co się interesowałem to w X-ach oryginalnie są akumulatory żelowe (chyba że się myle).Na allegro znalazłem taki za ok 600 pln nowy (szukałem w listopadzie 2009 przed zimą tak na wszelki wypadek bo nie znałem tego który miałem w zakupionym aucie , ale obeszło się bez wydatku).I wydaje mi się że lepiej dołorzyć do takiego aku.Pozdrawiam !!!
Opublikowano
Żelowe to może w E70 bo w E53 fabrycznie były montowane tradycyjne akumulatory a jak znalazłeś 100Ah żelowe za 600 zł to to jest bardzo dobra cena :P
Opublikowano

żelowe do samochodu to ściema. Od kiedy samochód doświadcza trwałych przechyłów?

ja kupiłem 5 miesicy temu 110 Ah Varta Silver, choć teraz widziałem Centrę z większym prądem rozruchowym i teraz kupiłbym Centrę.

pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano
żelowe do samochodu to ściema. Od kiedy samochód doświadcza trwałych przechyłów?

ja kupiłem 5 miesicy temu 110 Ah Varta Silver, choć teraz widziałem Centrę z większym prądem rozruchowym i teraz kupiłbym Centrę.

pozdrawiam,

Marcin

no i chyba wybiorę centrę futura bo ma najwyższy prąd rozruchowy a to przy tym modelu i silniku chyba ważna zaleta ( no i 3 lata gwarancji :) )

Opublikowano

pozdrawiam,

Marcin

no i chyba wybiorę centrę futura bo ma najwyższy prąd rozruchowy a to przy tym modelu i silniku chyba ważna zaleta ( no i 3 lata gwarancji :) )

Nie ma potrzeby panowie kupować więcej niż 100Ah, no chyba że się jeździ ciągiem nie dłużej niz 5 minut i zapala auto 20 razy dziennie. Ja mam 100 Ah i naprawde niczego temu akumulatorowi nie brakuje, ma 2 lata i pali od strzała przy -20 *C. Pozdrawiam

• 4 lata później...
Opublikowano
Nie trzeba. Po wymianie jest kilka kontrolek do skanowania jak 4x4 ale nie trzeba robić komputerem.
www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.