Skocz do zawartości

325 Czujniki-proszę o pomoc-jest zdjecie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Popatrzcie na fotkę przykładowego silnika M20 która zamieściłem i pomóżcie. W zaznaczonym miejscu jest 2 czujniki. Oba niebieskie chyba i jeden w moim autku poprostu się urwał. Ta góra plastikowa w która wpina się wtyczkę.CO to za czujniki i za co odpowiedzialne.

Dodam że jeden jest jakby nieco mniejszy drugi odrobinę większy (wyższa jakby ta śruba)Dzieki za odpowiedz.

PS> Ja mam silnik ETA 2.7 ale wygląda praktycznie identycznie.

http://img408.imageshack.us/img408/649/silnikw.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano
  • Autor

Ten czujnik to chyba termo wyłącznik jakiś. Ma 2 styki (jeden mi sie urwał) ale nie we wtyczce jak większość czujników ale na wsuwki. Rozleciał mi się i widzę ze w środku jest chyba bimetal. Do zdjecia złożyłem go aby było go widać całego. Czy to nie jest jakby czujnik ssania? Oto fotka:

http://img192.imageshack.us/img192/7722/qwww.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Znalazłem na realoem ze jest to przełącznik temperaturowy o numerze 12 63 1 279 720

Gdzie taki kupic i do czego on służy?

Opublikowano

to są czujniki temperatury, jeden odpowiada za wskazania wskaźnika na zegarach, z drugiego korzysta komp silnika

jeden jest niebieski jeden brązowy (jeden jedno, drugi 2 pinowy) wymieniaj szybko, kupuj nowe, nie są drogie

Opublikowano
  • Autor
No właśnie to chyba nie czujnik dla kompa ani do zegarów. To raczej coś jak włącznik po osiągnięciu pewnej temperatury. Chyba coś jak ssanie. ETA ma ze 4 rożne czujniki wody.
Opublikowano
  • Autor
dokładnie chodzi o cześć nr. 15. Do czego służy ten czujnik?