Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szanownych forumowiczów, po raz kolejny proszę Was o pomoc. chcę wymienić kable WN w swojej niuni, bo mam przebicie (nie raz nie pali na kilka lub na połowe cylindrów). w związku z tym mam takie pytanie. ile kosztuje komplet tych kabli do V12? gdzie go moge kupić?
Opublikowano
To tak zacznijmy od tego, że noszę się zamiarem zakupu przewodów również i znam temat. Do 90 roku przewodów nie mają w ASO i mieć nie będą. Po 90 mają, podejrzewam, że i tak pasują, ponieważ świece te same, rezystancje końcówek i fajek też takie same. Cena na stronę 1030 PLN. Najtaniej znalazłem BERU za 1690 PLN brutto za komplet, Bosch był droższy niż ASO. Końcówka do przyłączenia do kopułki to 35 PLN, a fajka 78 PLN. Dorobienie wychodzi prawie tyle samo co BERU, a sentech to niecałe 300 PLN. U mnie jest BERU oryginalnie, właśnie zamierzam w tym tygodniu przewody wyjąć, rozebrać i wyczyścić, bo mam problem z niepaleniem na jeden cylinder, podzielę się na forum efektami. Jeżeli nic się nie zmieni, to trzeba będzie kupić BERU. Jest jeszcze opcja, że ktoś na forum spróbuje sentecha, jeżeli wyjdzie ok to super. Mogę się nawet zrzucić na próbę na komplet sentecha. Ostatnio sentech wypuścił komplet z plastikowymi listwami, taki jak oryginał. Oznaczenie LS005, nie ma jeszcze w sprzedaży, zatem nie ma ceny. Dotychczasowe trzeba było wsadzić sobie samemu w listwy.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Witam, dziś założyłem przewody z zestawu Janmor HR 14, spisują się bardzo dobrze, jak trochę pojeżdżę dopiszę jeszcze jakiś feedback.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Te Janmoru są zupełnie przyzwoite. Można spokojnie polecać...
  • 2 tygodnie później...