Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!! Mam problem z zamkiem centralnym a mianowicie gdy zamknę auto kluczykiem po chwili lub po pewnym czasie sie samo otwiera.

wie ktos co moze byc nie tak ???? z gory dzieki

Opublikowano
Powinno być odwrotnie czyli gdy otwierasz samo się zamyka i dopiero po ponownym otworzeniu można wejść... takie zabezpieczenie antykradzieżowe można to wyłączyć...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
Opublikowano
masz seryjny alarm ? pod kanapą jest moduł centralnego i alarmu sprubuj podmienic.. najprawdopodobniej to on płata figle lub masz gdzies przerwe w instalacji chodzi posprawdzaj czujniki zamkniecia drzwi.. w e34 są na słupku takie małe dzyndzle co sie wciskaja jak zamkniesz dzwi moze jeden nie odbił jest jeszcze opcja przerwanej wiazki przy zawiasie klapy tylnej...
Opublikowano
Może to banalne ale u mnie przyczyną takiej sytuacji był nie do końca odbijający guzik zamka bagażnika. Rozbierz go dobrze przesmaruj i może problem zniknie.
Chroń mnie Boże, przed Diabłami w mundurach o niebieskim kolorze...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam!! Mam problem z zamkiem centralnym a mianowicie gdy zamknę auto kluczykiem po chwili lub po pewnym czasie sie samo otwiera.

wie ktos co moze byc nie tak ???? z gory dzieki

Zdefiniuj może, co znaczy "po pewnym czasie". Czy chodzi o to, że w ciągu sekundy odbija? Czy po minucie?

Jeżeli od razu, to masz do wyczyszczenia i ustawienia któryś z zamków master (drzwi kierowcy, drzwi pasażera i klapa bagażnika). Możesz sprawdzić w ten sposób, że zamykasz kluczykiem każdy po kolei (nie od razu, tylko po wyłączeniu silnika) i ten, na którym nie odbije jest do sprawdzenia.

Jeżeli otwiera po dłuższym czasie, to albo sterownik dostał do "głowy" albo któraś krańcówka w jednym z wymienionych wyżej zamków się kończy (lub jest brudna lub mechanizm ją rozwiera, bo na przykład jest zbyt napięty po zamknięciu). Przy każdym siłowniku master masz dwie krańcówki, jedna oznacza zamknięcie, druga otwarcie.

Kai
Opublikowano

Przeważnie to jest przyczyną. Też to przerabiałem,na początku po kilku min. sie otwierała,później po kilku s. Miałem ukruszony ten dzyndzel w drzwiach kierowcy.

posprawdzaj czujniki zamkniecia drzwi.. w e34 są na słupku takie małe dzyndzle co sie wciskaja jak zamkniesz dzwi moze jeden nie odbił
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...