Skocz do zawartości

poratujcie 320 - zagotowałem silnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

robilem male wyglupy na parkingu i zagotowalem silnik na full odkrecilem korek i wywalilo mi wode odczekalem i nalalem na niecalkiem zimny slinik niby wszystko jest ok z silnikiem nie stracil mocy tylko przejade kawalek i mi sie gotuje

co zrobi ratujcie i ile ta zabawa moze mnie kosztowac???

:modlitwa:

podobno 24v w 320 sie nie psuja wszystko dziala jak dawniej nie leci dym z oleju nie ma oleju w chlodnicy tylko sie grzejenie nie chlodzi i jeszcze chcialem sie zapytac czy powinien sie dzilac wentylator jak sie zagotuje na full przy wylaczanym silniku bo przy zapalonym dziala ale powoli caly czas tak samo z taka sama predkoscia nawet po dodaniu gazu

i zapalila mi sie kontrolka check ???

co to jest???prosze o porade

Edytowane przez bartek_
Opublikowano
jad dla mnie to przegrzales glowice ,mogla sie pokrzywic,poprawcie mnie jesli sie mysle :roll: ?mialem to samo kiedy spieszylem sie do kraka i zagotowalem go tylko pozniej raz mi podzskoczyla tem.teraz mam ok
Opublikowano
robilem male wyglupy na parkingu i zagotowalem silnik na full odkrecilem korek i wywalilo mi wode odczekalem i nalalem na niecalkiem zimny slinik niby wszystko jest ok z silnikiem nie stracil mocy tylko przejade kawalek i mi sie gotuje

co zrobi ratujcie i ile ta zabawa moze mnie kosztowac???

:modlitwa:

Pogięta/popękana głowica - koszt jak na moje oko: 1 - 2 tys. złotych, może więcej. To wszystko zależy co jeszcze po drodze się znajdzie do wymiany. Niestety "life is brutal", a wygłupy czasem kosztują :nienie:

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano

nie wykluczone, że faktycznie popsułeś głowicę... ale najpierw spróbuj odpowietrzyć układ chłodzenia, bo mi to bardziej wygląda na zapowietrzenie/ ewentualnie uszkodzenie jakiejś części - np. pompy wodnej - jakby pękła głowica, lub pokrzywiła się w taki sposób, że woda przedostawałaby się np. do oleju, lub cylindrów, to miałbys ewidentne objawy - biały dym, albo spory ubytek mocy, a zapowietrzenie przy znacnym wywaleniu płynu/wody to bardziej prawdopodobne.

najpierw sprawdź to, a potem będziesz ewentualnie płakał

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

Zacznij od porządnego odpowietrzenia układu chłodzącego. Jeśli to nie pomoże i nadal będzie ci wywalało płyn, to sprawdz termostat, pompe wody oraz visko (jeśli w twoim modelu się znajduje).

Jeśli to nic nie pomoże i w/w elementy będą sprawne a wode bedzie gotować, to nasuwa się już tylko sprawa uszkodzonej głowicy.

Spory koszt naprawy:(

Nie napisałeś jaką temperature pokazuje Ci licznik temperatury.

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.